ПРОЗОРІСТЬ. До проведення жовтневих виборів до Верховної Ради прийнято рішення обладнати всі виборчі дільниці веб-камерами. Про це Прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив на зустрічі з членами делегації Парламентської асамблеї НАТО.

«Ми ухвалили рішення  всі 34 тисячі дільниць облаштувати веб-камерами, і кожен зможе 28 жовтня в режимі он-лайн зі свого комп’ютера побачити хід голосування на будь-якій дільниці, — конкретизував Микола Азаров, додавши: — уряд зробить усе, щоб ці вибори були чесними, демократичними, прозорими».

Він також повідомив, що до спостереження на виборах запрошено представників практично всіх європейських організацій, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. «У нас 34 тисячі виборчих дільниць. Якщо буде бажання направити 34 тисячі спостерігачів — будь-ласка, ми всіх готові прийняти», — звернувся Микола Азаров до членів делегації Парламентської асамблеї НАТО.

«Нам нарешті хочеться припинити базікання  про те, що вибори хтось хоче сфальсифікувати. Ми витратимо кілька сотень мільйонів доларів, але створимо систему, яка забезпечить абсолютно прозорі вибори», — наголосив Прем’єр-міністр.