ФАКТ. В салонах шести міських автобусів у м. Прилуки працюють… відеокамери. Про це потурбувався перевізник – директор ПОВ «Прилуки-автосервіс» Микола Лебідь.

– Наші водії і кондуктори іноді опиняються у досить неприємних ситуаціях. Нещодавно в одному з автобусів, який належить «Прилуки-автосервісу», з вини пасажирки-пільговички виник конфлікт. Жінка поскаржилася на нас до міськради. Їй повірили, а наше підприємство покарали. Адже ми не мали аргументів аби довести свою правоту. Довелося придбати відеокамери, –пояснює Микола Лебідь. – Про те, що в автобусах працюють відеозаписувальні прилади, попереджують написи на табличках в салоні: «Здійснюється відео нагляд». Тепер якщо пасажир хоче висловити свої претензії з приводу обслуговування у транспортному засобі, він може зробити це «на камеру».

За словами Миколи Лебедя відеозаписи поїздок він щодня переглядає на домашньому комп’ютері. Відеокамери йому обійшлися приблизно у 12 тисяч гривень, – розповідає Ольга Іванченко (щотижневик «ГАРТ» №11 (2556).