ІПОТЕКА. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства готове компенсувати відсоткову ставку за іпотечними кредитами у рамках соціальної ініціативи Президента 30 тисячам позичальників. Саме на таку орієнтовну кількість розрахований один мільярд гривень, передбачений у державному бюджеті на 2012 рік. Головне, щоб громадяни визначилися щодо своєї участі у цій програмі. На цьому наголосив керівник Мінрегіону Анатолій Близнюк. 

А тому одним із головних завдань усіх виконавців є посилення роботи з роз’яснення громадянам усіх переваг нової можливості вирішення житлової проблеми.

Відповідно до останніх внесених змін, компенсація відсотків відбувається як співфінансування громадянином (тіло позики та 3% річних), та отримувачем бюджетних коштів (орган місцевої влади — 13% компенсації ставки) щомісячного платежу на спеціальний поточний рахунок позичальника у банку. Порівняно з попередньою редакцією, громадянину немає необхідності вишукувати повний обсяг платежу, а потім очікувати виплати компенсації від держави. Таким чином ліквідовано касовий розрив, сама наявність якого стримувала багатьох громадян від ухвалення рішення про участь у програмі, повідомляє прес-служба Мінренгіону.