ЛІС. Кримчани долучилися до  Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу  — у твоїх руках». На території Старокримського лісомисливського господарства висадився «зелений десант» із школярів, керівників району, працівників Республіканського комітету лісового господарства та журналістів. Озброївшись лопатами та заручившись допомогою техніки, вони висадили понад 10 тисяч саджанців однорічної кримської сосни.

— Керівництво Кіровської райдержадміністрації, де розташоване господарство, розуміє необхідність відновлення лісових насаджень. Цього року вони прийняли безпрецедентне рішення виділити під посадку лісу понад 400 га землі і навіть оформили держакт, — розповів голова Рескомлісгоспу автономії Ігор Кацай.

У Криму нині реалізують Регіональну програму з охорони та відтворення лісів, а також державну програму «Ліси України». Завдяки цьому за останні кілька років на півострові суттєво збільшилася площа молодих лісів. Якщо в 2005 році було висаджено лише 147 га лісу, то  в 2010 ця цифра сягнула вже понад 1400 га. Під час акції «Майбутнє лісу — у твоїх руках» в автономії висадили дерева та кущі на 26 гектарах.

Молодь працює під пильним оком досвідченного лісника. Фото Рескомлісгоспу

— Висадка дерев відбувалася в Сімферопольському та Джанкойському районах, Алушті, Бахчисараї, а також в Ялтинському гірсько-лісовому заповіднику на знищених пожежами ділянках, — повідомили «УК» у лісовому відомстві.