ПІДТРИМКА

МЗС сприятиме державним підприємствам  у пошуках нових ринків збуту 

У рамках робочої поїздки до Дніпропетровської області міністр закордонних справ Костянтин Грищенко та голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул уперше в Україні підписали Меморандум про перспективні напрямки співробітництва у зовнішньоекономічній сфері, механізми завчасного попередження та оперативного реагування на виклики та загрози діяльності українських підприємств на зовнішніх ринках.

Відтепер Міністерство закордонних справ сприятиме розширенню ринку збуту вітчизняної продукції підприємств Дніпропетровської області, залучаючи до цього можливості всіх закордонних дипломатичних установ України.

Окрему увагу учасників наради він привернув до можливостей виходу українських підприємств на ринки країн Азії, Близького Сходу, Африки та Латинської Америки. Сприяти таким планам повинна і Рада експортерів при МЗС, до якої входять 64 керівники провідних українських підприємств та промислово-фінансових груп.

Костянтин Грищенко відвідав також Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова («Південмаш») та Державне конструкторське бюро «Південне».

«Ракетна галузь є однією з найважливіших високотехнологічних галузей України, яка нині конкурентоспроможна у світі, тому держава максимально сприятиме виходу продукції української ракетної індустрії на нові ринки збуту», — заявив Костянтин Грищенко під час зустрічі з керівництвом ДКБ «Південне».

Сторони обговорили актуальні питання міжнародної співпраці бюро, зокрема стан реалізації космічних проектів «Циклон-4-Алкантара», «Морський старт» та інші, повідомляє прес-служба МЗС.

Зустрічаючись із керівництвом ВО «Південмаш», Костянтин Грищенко передав пропозицію турецького інвестора про спільне виробництво тракторів в Україні. Цей крок продемонстрував зокрема практичний вимір діяльності МЗС України в напрямку сприяння розвитку торговельно-економічної та інвестиційної співпраці нашої держави з іноземними партнерами.

«МЗС робитиме все для того, щоб допомогти державним стратегічним підприємствам у виході на нові ринки збуту та пошуку іноземних партнерів. Успішна діяльність на цьому напрямку прямо пов’язана зі збільшенням кількості робочих місць та поліпшенням економічної ситуації в Україні загалом», — підкреслив Костянтин Грищенко. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»