УРАГАН. Черкащина потрапила під сильний удар стихії – 15 липня територією області пронісся ураган. З багатьох будинків позривало дахи, розбивало вікна. Дерева ламалися, як сірники. Чимало населених пунктів знеструмлені. Як повідомили в  МНС у Черкаській області найбільше постраждав Канів. Там вітер повалив півсотні дерев, пошкодив дахи десятка будинків. Місто частково знеструмлене, є проблеми зі зв'язком. Одна людина загинула – на чоловіка впало дерево. Як виявилося, це – житель Києва. На ліквідацію наслідків негоди залучені всі сили служби МНС, служба цивільного захисту району, лікарі, комунальні служби, енергетики та зв’язківці. Розміри завданих  збитків підраховує районна комісія з питань надзвичайних ситуацій.

Унаслідок негоди постраждали також Звенигородський, Чорнобаївському й Тальнівський райони, де знеструмлено низку населених пунктів та частково пошкоджені покрівлі  багатьох приватних житлових будинків та соціальні об’єкти. Приміром, у селі Здобуток Жовтня частково пошкоджено дахи 30 приватних житлових будинків, будівлі сільської ради та будинку культури. В селі Глибочок пошкоджено дахи будівлі сільської ради, школи, будинку культури та 15 приватних житлових будинків. Ураженням блискавки знищено обладнання метереологічної станції в селі Озірна.

Загалом же в області порушено електропостачання 151 населеного  пункту, вийшло з ладу  58 ліній електропередач,  кількасот трансформаторних підстанцій. 

Бригади МНС працюють на місцях. Ліквідація наслідків урагану триває.