ФУТБОЛ. Ужгородський клуб «Говерла-Закарпаття», власником якого є Олександр Шуфрич, підписав дворічний контракт з першим японцем у вітчизняному футболі – Ясухіро Като, передає ТСН.

Розсипався у компліментах 25-річному півзахиснику головний тренер ужгородського клубу Олександр Севідов. За його словами, Ясухіро – надзвичайно швидкий, високотехнічний і дуже витривалий футболіст.

«Скажу відверто, тренерський штаб був вражений його показниками: у Като, наприклад, ступінь відновлення після навантаження у тренувальному процесі та контрольних матчах – на рівні Анатолія Тимощука.

За манерою гри Ясухіро нагадує Коноплянку. Володіє швидкісною технікою та швидкісним дриблінгом, при цьому японець – «характерний», безстрашний, дуже непоступливий у єдиноборствах футболіст.

Уважно спостерігаючи за Като, за його звичкою, окрім загальнокомандних тренувань, щодня працювати індивідуально (причому досить інтенсивно!), переконався: феноменальна працездатність – не міф, а дійсно притаманна риса, яка вигідно вирізняє японців», – сказав Севідов.

Ясухіро – вихованець найпопулярнішого та найуспішнішого японського клубу «Нагоя».

На початку минулого року японець приєднався до латвійського «Гульбене», де став головним відкриттям чемпіонату. А влітку 2011 року перейшов до «Вентспілсу».

Зазначимо, що Като гратиме у»Говерла-Закарпаття» під 22-м номером.