ОБЛОГА. У французькому місті Тулуза триває операція із захоплення підозрюваного в нещодавніх вбивствах семи осіб. 

За останніми даними, озброєний екстреміст, блокований в одному з житлових будинків, – це 24-річний Мохаммед Мерах, громадянин Франції алжирського походження, передає Радіо Свобода.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Франції Клод Ґеан, підозрюваний вступив в переговори з владою і має намір здатися протягом дня. Мерах заявив, що є бойовиком «Аль-Каїди», а його дії – помста за палестинських дітей, а також відплата французькій армії за її операції в мусульманських країнах.

Повідомляється також, що заарештований брат підозрюваного. Сам Мерах, за даними поліції, бував в Кандагарі на півдні Афганістану – в минулому одному з опорних пунктів талібів.

Мераха підозрюють у семи вбивствах. 11 березня в Тулузі був убитий солдат-десантник. 15 березня ще двоє військовослужбовців загинули і один був поранений в місті Монтобан. У понеділок уранці нападник на мотоциклі влаштував стрілянину біля єврейської школи в Тулузі. Загинуло троє дітей чотирьох, п’яти і семи років, а також 30-річний рабин, учитель релігійного виховання і батько двох із загиблих дітей. Їх сьогодні ховають в Ізраїлі.