СТАТИСТИКА. Абітурієнти вже подали до вищих навчальних закладів України майже 400 тисяч заяви для участі у конкурсному відборі. 

Про це УКРІНФОРМу повідомили у Департаменті вищої освіти МОНмолодьспорту.

«Станом на 7 годину 9-го липня у вступній кампанії-2012 вже взяли участь 179 тисяч 25 осіб, які подали 395 тисяч 283 заяви для участі у конкурсному відборі», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили у МОНмолодьспорту, майже кожна шоста заява (67 тисяч 662) надійшла в електронному вигляді. «Це свідчить про те, що система електронної подачі заяв працює, технічні неточності, які виникали у перші дні вступної кампанії, вже враховано, а вступники окрім традиційного способу подачі документів користуються і електронним», – зауважив заступник директора Департаменту Микола Фоменко.

У регіональному співвідношенні активність вступників із Києва, Дніпропетровської, Донецької, Харківської та Одеської областей залишається стабільно найвищою. Більш пасивними виявилися вступники з Чернівецької, Закарпатської, Миколаївської та Кіровоградської областей.

П'ятірка найпопулярніших вищих навчальних закладів також не змінилася – Київський національний університет ім. Шевченка (15 тис. 567 заяв), Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» (14 тис. 16), Національний авіаційний університет (12 тис. 689), Національний педагогічний університет ім. Драгоманова (8295) та Харківський національний університет ім. Каразіна (8160).