ДИСКРИМІНАЦІЯ ПО-ГОЛЛАНДСЬКИ. Європарламент заявив: нідерландський уряд повинен засудити веб-сайт голландської Партії свободи, який містить заклик публікувати скарги на вихідців зі Східної Європи, що працюють у Нідерландах. Євродепутати назвали це розпаленням дискримінації. «Чи втратили ви роботу через поляка, румуна чи болгарина? Чи заважали вони вам спати?» – ці та інші запитання розміщено на сайті.

«Я проти того, щоб просто закрити веб-сторінку, тому що це перетворить главу партії пана Вілдерса на великого героя, – каже Ганнес Свобода, лідер фракції соціалістів і демократів у Європарламенті. – Я думаю, що висловитися проти має громадськість і уряд. Але останній, на жаль, досі чітко не висловився щодо цього веб-сайту».

«Я думаю, дуже важливо, щоб політичні лідери в Європі, глави держав і урядів засудили такі ініціативи. Тому що вони дійсно руйнують дух Європейського Союзу»,- зазначив Гі Верхофстадт, лідер ліберальної фракції Європарламенту.

Представник голландської Партіі свободи, євродепутат Ауке Зейлстра каже, що веб-сайт допомагає прислухатися до громадян.

Він не вважає свою партію ксенофобською:

«Ні в якому разі… Ми не говоримо про ксенофобську поведінку чи щось інше, ми просто вирішуємо проблеми масової трудової міграції. Про це Єврокомісія знала заздалегідь, адже коли вони 2004 року прийняли до ЄС десять нових членів, вони вже тоді знали, що ці країни не були готові до вступу».

Веб-сайт голландської Партії свободи вже отримав більше 40 тисяч відповідей щодо поведінки східних європейців.

Copyright © 2012 euronews