Дистриб’юторська компанія «Артхаус трафік» за підтримки представництва Європейського Союзу в Україні познайомить  українських кіноманів  з кращими фільмами останніх років, знятих в країнах ЄС. Проект проводиться з метою популяризації європейського кіномистецтва.

До програми фестивалю Європейського кіно увійшли фільм-призери Каннського кінофестивалю, хіти європейського прокату, номінанти на премію «Оскар» в категорії «кращий неангломовний фільм».

Кожен бажаючий влаштувати публічний показ фільму з колекції «Артхаус трафік» в своєму місті чи селі, може це зробити, заповнивши заявку на сайті. Права на фільми надаються в рамках безкоштовних показів кіноклубу, будинкам культури, бібліотекам - будь-яким майданчикам, де можна провести показ і які не беруть плату за вхід.

Серед фільмів, які можна обрати для показу: «Одіссея», «Казка казок», «Джульєтта», «Тоні Ердманн», «Надновий заповіт» та інші.

 До програми показів вже долучилися: Бахмут, Добропілля, Бердянськ, Жовті води, Житомир, Ізмаїл, Кирилівка, Костянтинівка, Лисичанськ, Лубни, Луцьк, Шумськ та інші міста.

Покази фестивалю тривають по 6 липня.

Cultprostir