Шановні друзі!

Цього року ми вперше відзначаємо День родини. «Сім’я — це суспільство у мініатюрі, від цілісності якої залежить безпека всього людського соціуму», – сказав колись Фелікс Адлер, і з ним не можна не погодитись. Родина є особистим простором, центром світу для кожного з нас. Слід цінувати її як найдорожче, що ми маємо. Сьогодні  хочу побажати всім цінувати  та поважати одне одного, дбайливо ставитися до батьків і дітей.

Уряд зі свого боку докладатиме максимум зусиль для підтримки і зміцнення сім’ї, відновлення сімейних цінностей, створення умов для виховання та всебічного розвитку підростаючого покоління.

Нова соціальна політика, що ініційована Президентом України,  спрямована на підвищення рівня доступу до соціальних послуг, надання адресної допомоги тим, хто її потребує, покликана підтримувати вразливі сім’ї, що перебувають у складних життєвих обставинах. Водночас наша мета – створити всі можливості для розвитку, успішної діяльності тих, хто власними силами будує свою долю.  

Держава також послідовно збільшує підтримку материнства і дитинства, крок за кроком утворює по всій країні сучасні заклади медичної допомоги, освіти, культури і спорту.

У цей світлий та зворушливий день бажаю всім українським родинам міцного здоров’я та щасливої долі!

Зі святом Вас!

З повагою

Прем’єр-міністр України Микола АЗАРОВ