НІ ЛУСКИ, НІ ХВОСТА!

Найкращі рибалки із 17 областей України змагалися на Тернопільському ставу

Тернопільський став цього року прийняв найзавзятіших рибалок, які провели розіграш Кубка України з лову спінінгом хижої риби з човна. Такі змагання на Тернопільському ставу проводили вперше. За цей почесний трофей приїхали поборотися 26 команд із 17 областей. І не лише в командному, а й в особистому заліку. Титулованих рибалок на змаганнях було чимало. Варто хоча б назвати дворазових чемпіонів світу Дмитра Корзенкова, Івана Щевича та Віталія Левченка.

Змагання тривали два дні. Тернопільський став поділили для лову риби на дві зони.  Від однієї команди виставляли два екіпажі по дві особи в човні. Кожен учасник пари кидав у протилежних місцях ставу.  Лідерами першого дня суперництва стали тернополяни Петро Прокопенко та Любомир-Петро Кушнір. Наступного дня їм трохи не фортунило. Перше місце згодом їм так і не вдалося посісти, вони домоглися другого результату. Першими стали кияни Юрій Орлов та Костянтин Швабія. Командну перемогу здобули представники Київської обласної федерації риболовного спорту (КОФРС-1). Переможців як у командному, так і в особистому заліку нагородили кубками, медалями. Були й цікаві подарунки: надувні гумові човни, сумки, спінінги, інші потрібні рибалкам речі.

Тернопільський екіпаж у складі Петра Прокопенка та Любомира-Петра Кушніра під час змагань. Фото автора

Ірина Бірюкова з Херсона стала єдиною жінкою на змаганнях Кубка України з лову спінінгом хижої риби з човна.

Каже, риболовля — це її давнє захоплення. Найбільший улов у її житті? 40-кілограмовий сом, якого витягла з дніпровських вод.   

І скільки ж важить улов. Фото автора

Цікаво, яка ж хижа риба потрапляла у кошик рибалкам під час змагань за Кубок України? Здебільшого, як каже заступник головного судді змагань Сергій Копчак, це були окуні, хоч серця деяких спортсменів потішили і щука, і судак.