ДОПОМОГА. Фермерам Дніпропетровщини держава виділила 1,5 млн грн за пересів озимих культур, які постраждали через негоду. Державна допомога передбачена з розрахунку 150 грн за гектар. Як повідомив в.о. начальника головного управління агропромислового розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Удовицький, від посухи і низької температури в усіх районах області загинуло майже 37% посівів озимих. Нині всі ці площі пересіяні.

«Для підтримки фермерів діє низка держпрограм. Зокрема аграрії  Дніпропетровщини отримають 1,5 млн грн допомоги на пересів озимих, що постраждали внаслідок складних погодно-кліматичних умов», — зазначив він. Крім того, за його словами, діє ще й програма «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі». Зокрема за нею передбачається підтримка сільгоспвиробників за 11 напрямками. Приміром, держава здешевлює банківські кредити, бере на себе 50% вартості будівництва тепличних комплексів і стільки ж — на зведення та реконструкцію тваринницьких, надає техніку у лізинг і дотації на зростання поголів’я корів молочного та м’ясного напрямків, за екологічно чисте молоко тощо.

За словами В. Удовицького, торік фермери Дніпропетровщини отримали 82 млн грн держдопомоги. За програмою здешевлення кредитів сільгосппідприємствам виплачено 46 млн грн, будівництва тваринницьких комплексів — 30 млн і на розвиток тваринництва — 6 млн грн.