ГУЧНА СПРАВА. У Сполучених Штатах Америки  до довічного терміну плюс ще 20 років за гратами засудили українця Омеляна Боцвинюка, що звинувачений у  торгівлі людьми, повідомляє Радіо Свобода. Як встановило слідство, 52-річний Боцвинюк разом з братом нелегально доправляв у США мігрантів, яким  обіцяв роботу.

Серед жертв братів Боцвинюків майже 30 українців, яких вони нелегально перевезли до Філадельфії через Мексику, обіцяючи платню 500 доларів на місяць, житло і харчі. Однак більшості з них «працедавці» не платили обіцяного. Слідство також з’ясувало, що до багатьох своїх жертв Боцвинюки застосовували фізичне та сексуальне насильство, приміром погрожували використати дев’ятирічну доньку однієї з емігранток для проституції, аби виплатити  в такий спосіб заборговане нею. 

Учора мали винести вирок і в справі 35-річного Степана Боцвинюка, якому за здирництво «світить» 20 років  за гратами.

Загалом у  справі «родини Боцвинюків» фігурує п’ятеро братів. Омеляна арештували в Берліні і за ордером Інтерполу екстрадували до США, Степана затримали в Південній Каліфорнії. Ще троє  братів залишили США 2007 року. Двох —  Ярослава і Михайла — затримали  2010 року в Канаді. І лише наймолодший — Дмитро, кажуть, зараз проживає в Україні.