КОНТРАБАНДА

Переправити черепашок нелегально через українсько-російський кордон намагався 35-річний житель Козачої Лопані. За "живим товаром" до Росії він виїхав електричкою, а додому повертався пішки з величезною сумкою в руках. Вона й видалася прикордонникам підозрілою. Зупинивши мандрівника, виявили незвичайний багаж: у картонній коробці знаходилися перемотані скотчем майже півтори сотні живих черепашок.

Як повідомив в. о. прес-секретаря Харківського прикордонного загону Михайло Каблак, за незаконне перетинання державного кордону на порушника склали адмінпротокол, і міру його відповідальності за скоєне визначатиме суд.

Переполоханих і напівживих від стресу черепашок митники передали Харківському зоопарку. Директор Олексій Григор'єв повідомив, що черепахи надійшли до них у дуже поганому стані, але обіцяють тваринок виходити. Вигодовування 140 панцерників коштуватиме зоопарку 84 гривні на добу із розрахунку 60 коп на кожну, ці гроші знайдуть, хоча вони й не передбачені бюджетом.

Інтерес до контрабанди черепахами правоохоронці пояснюють тим, що ті користуються попитом у колекціонерів та відвідувачів ресторанів - гурмани полюбляють черепаший суп. Це приносить неабиякий заробіток, адже екзотичні тварини занесено до Червоної книги.