ГІПЕР ПОДАТКИ. Лондон готується прийняти іммігрантів. Однак не тих, які шукають роботу. Британська столиця очікує на заможних французів, що перепливуть Ла-Манш у разі обрання на посаду президента Франсуа Олланда. Саме вони розігріли інтерес до елітної нерухомості у районі Південний Кенсінгтон.

«У той час, як зацікавленість з боку інших європейців зменшилась на 10%, інтерес французів зріс на 30%. І це особливо помітно у секторі елітного житла вартістю 5 мільйонів фунтів і більше. Очевидно, що це зацікавленість з боку людей, які хочуть переїхати і жити тут, а не просто вкласти трохи грошей у нерухомість”, – каже експерт з нерухомості Джеймс Пейс.

Причина можливої еміграції заможних французів у захмарних податках, які обіцяє запровадити Франсуа Олланд у разі обрання.

«Пан Олланд хоче зобов’язати громадян, які заробляють на рік понад мільйон євро сплачувати з цієї суми 75% податку. Такі високі податки змусять тих, хто не хотів їхати з країни залишити її».

Для тих, хто заробляє 150 тисяч євро на рік Олланд планує зробити податок у 45%. Останні соцопитування свідчать, що соціаліст переможе у другому турі, хоча розрив між ним і президентом Саркозі скорочується.

Copyright © 2012 euronews