ЗБОРИ. Річні загальні збори Світового конгресу українців розпочнуться у п'ятницю, 7 вересня, в грецькому місті Анавіссос, передає УКРІНФОРМ з посиланням на грецьке інформаційне агентство AMNA. 

«Велике зібрання Світового конгресу українців розпочнеться в п'ятницю в місті Анавіссос. Світовий конгрес – міжнародний координаційний орган українських громад за кордоном, що представляє інтереси близько 20 млн українців», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається на сайті організації, збори триватимуть до 9 вересня. Програма річних загальних зборів СКУ передбачає представлення та схвалення звіту про діяльність організації за останній рік, звітів членів Екзекутивного комітету СКУ, звітів голів рад і комісій, звітів голів українських крайових центральних репрезентацій, звіту Контрольної комісії, схвалення бюджету на 2013 рік та прийняття нових членів до СКУ.

Під час цьогорічних загальних зборів заплановано також проведення кількох круглих столів: «Міжнародна акція СКУ до 80-ї річниці Голодомору 1932-33 років», «Відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка», «Місія міжнародних спостерігачів від СКУ на жовтневих парламентських виборах 2012 року в Україні», «Стратегія розвитку останньої хвилі еміграції».

По завершені річних загальних зборів Світового конгресу Українців 10-16 вересня відбудеться V Форум української діаспори. Протягом 10-11 вересня українці зі всього світу окремо під час конференції обговорять питання щодо «демократизації та інтеграції в європейське суспільство як важливих чинників утвердження незалежної української держави».