ДОСЯГНЕННЯ. У січні 2012 року індекс виробництва промислової продукції в області склав 145,9% до відповідного місяця минулого року, за січень-лютий поточного року – 132,6% до відповідного минулорічного періоду.  За зазначеним показником область вперше стала лідером і вийшла на перше місце у загальнодержавному рейтингу по Україні (по Україні індекс промислового виробництва склав 102,0%), повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

У видобувній галузі темпи виробництва продукції зросли в 2,4 разу порівняно з минулорічним періодом, за рахунок зростання видобутку граніту та щебеню. Досягненню високих темпів зростання сприяли замовлення, які виконуються підприємствами для будівництва і ремонту автодоріг загальнодержавного та місцевого значення, будівництва в Україні об’єктів до Євро – 2012 та збільшення експорту продукції.

У переробній промисловості в січні-лютому 2012 року перевищено рівень виробництва минулорічного періоду на 6 відсотків. Серед галузей переробної промисловості найбільшого приросту досягнуто в обробленні деревини та виробництві виробів з деревини в 1,8 разу, у машинобудуванні в 1,4 разу, у хімічній галузі – на 12,6%.

За січень 2012 року рівень заробітної плати у промисловості також зріс майже на 16% до відповідного місяця минулого року і склав 2279 грн. Заборгованість із виплати заробітної плати у промисловості на економічно-активних підприємствах скоротилась на 300 тис. грн. до початку року і  станом на 01.03.12 становила 1,7 млн. грн.