ПЕРСПЕКТИВИ

Нові підприємства мають з’являтися не лише в мегаполісах, а й у малих містах, переконаний Прем’єр 

«Завдання уряду — створити такі умови, за яких бізнес  розвивався б не тільки у великих містах, а й у малих», — підкреслив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час спілкування з користувачами особистої сторінки в соціальній мережі Фейсбук. Водночас він наголосив, що жодної перспективи у малих населених пунктах не буде доти, доки там не з’являтимуться нові підприємства, не створюватимуться нові робочі місця. «Все це не швидкий процес, на це йдуть роки», — зауважив глава уряду, додавши, що після кризи  2008–2009 років не так легко відновити економіку.

Проте Микола Азаров  зазначив: не можна говорити, що на сьогодні розвиваються лише великі міста. «Це не зовсім так. У багатьох невеликих містах будуються і лікарні, і школи, і дитсадки. Але державних коштів на те, щоб абсолютно в усіх населених пунктах будувалося багато нових об’єктів, не вистачає. І тому зазвичай вони будуються там, де є гостра необхідність», — цитує слова Прем’єр-міністра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. 

Окрім того, Микола Азаров наголосив, що нині немає процесу повального закриття шкіл: закриваються лише ті, які не можуть дати дітям нормальну освіту, або в цих закладах залишається мала кількість учнів, і один учитель зазвичай викладає одразу кілька предметів.

Говорячи про впровадження реформ у державі, Прем’єр-міністр підкреслив, що уряд прагне створити надійний фундамент для розвитку економіки. «Якщо реформи будуть проведені у повному обсязі, то й фундамент вийде потужний, серйозний, на якому стійко стоятиме наша країна», — сказав Микола Азаров.

За його словами, наслідки реформ можна розділити на короткострокові та довгострокові. Наприклад, зазначив глава уряду, проведення адміністративної реформи, що мала на меті скорочення і спрощення адміністративно-управлінського апарату, вже цього року дало економію бюджетних коштів понад 1 млрд грн. А проведені заходи в сфері дерегуляції також дають позитивний результат.

Прем’єр-міністр також підкреслив, що нині уряд активно працює над створенням  умов для довгострокового прискореного розвитку економіки: «Щоб не було кризи, щоб не було спаду в розвитку економіки. Бо будь-який спад — це погіршення життя людей».