Шостий чемпіонат світу з багатоборства тілоохоронців «Бодігард-2015» відбувся в Києві. З урочистостями його відкривали на території Хрещатого парку поряд з аркою Дружби народів. Цього разу досягнення у професійно-прикладному виді спорту продемонстрували в показовій формі 13 команд із шести країн. Після того як державні прапори України, Болгарії, Грузії, Румунії, Молдови й Швеції здійнялися вгору, конкурсанти в ошатних костюмах і темних окулярах вирушили до майданчика проведення турніру під команду: «Праворуч! Кроком руш!»

Рукопашний бій бодігардів — це не гра, а справа честі. Фото Володимира ЗАЇКИ

Організували захід представники управління державної охорони України, Міністерства молоді та спорту, фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», Міжнародної федерації тілоохоронців та Державної служби охорони. Дав старт чемпіонатові міністр молоді та спорту Ігор Жданов: «Висловлюю щиру повагу всім, хто, ризикуючи життям і здоров’ям, виконує надзвичайно важливу роботу із забезпечення стабільності й відчуття безпеки в суспільстві. Це також фронт боротьби за Україну. Адже  терористичні сили не залишають спроб дестабілізувати ситуацію в мирних містах нашої держави, — наголосив він. — Фізичний вишкіл, бажання самовдосконалюватися, регулярно займатися спортом — це надійний помічник кожної людини, яка обрала справу захисту держави».

Від нашої країни мірялися силами чоловічі й жіночі команди з УДО, МВС, Державної кримінально-виконавчої служби, Збройних сил. Їхні стенди: тактика і техніка пішого супроводу з виконанням прийомів фізичного захисту; демонстрація рукопашного бою; стрілецькі вправи; подолання смуги перешкод на автомобілі; пошук вибухових пристроїв в автівці; надання першої медичної допомоги і евакуація особи, яку охороняють.

Жінки не гірше за чоловіків eміють шукати вибухові пристрої в автівці. Фото Володимира ЗAЇКИ

На Олімпійських іграх спортсмени намагаються здобути медалі, на цьому турнірі тілоохоронці прагнуть поліпшити свій професійний рівень підготовки та обмінятися досвідом. І атлетів зі змагань вищого рівня, і бодігардів об’єднує одне: невичерпна любов до Батьківщини. Патріоти сильні духом і тілом! І перемогу святкував професіоналізм.