ЄВРОКУБКИ

Сьогодні  відбудеться жеребкування плей-оф Ліги чемпіонів та Ліги Європи

Про свого суперника  дізнається зокрема  харківський «Металіст». Інших українських клубів «весілля»  у швейцарському Ньоні  вже не стосується. Слідом за «Шахтарем», який не зміг вийти з групи у  Лізі чемпіонів, та молодою-зеленою  полтавською  «Ворсклою», яка має право вчитися на власних помилках,  вилетів з Ліги Європи найдосвідченіший вітчизняний учасник єврокубків  — київське «Динамо».

Шансів на вихід і так було небагато, скажете. Але ж були! По закінченні першого тайму київської гри динамівці вели в рахунку 2:0, а «Сток Сіті» вигравав у «Бешикташа» на його полі. Чим не привід повірити в передноворічне диво, зважаючи на те, що наші могли забити вдвічі більше — нереалізованих моментів  вистачило б на кілька ігор.

Динамівець Олег Гусєв всіма силами намагається зберегти обличчя своєї команди. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Щодо перебігу подій у другому таймі претензії можна висловлювати всім  футболістам, окрім, можливо, Гусєва, який справді заслуговує  грати у класній команді. Інших так і хочеться відправити на перепідготовку, приміром до армії (чимало  ізраїльтян, до речі, якраз там і служать), аби хоч бути дисциплінованими навчилися.

І питання  не в тому, що «Динамо» зіграло внічию, оскільки «Бешикташ» розвіяв наші мрії, обігравши у підсумку англійців. Ідеться про якість гри команди Юрія Сьоміна загалом. Адже залежати від результату гри в  Стамбулі його підопічні стали саме завдяки  результатам попередніх матчів.

Риба гниє з голови, дисципліна в команді розвалюється з тренера. Цю сентенцію треба сприймати як аксіому. І мати мужність визнати свої помилки.

— «Динамо» у матчі останнього туру проти ізраїльського «Маккабі» підвела нестриманість, — скромно сказав на післяматчевій прес-конференції головний тренер киян Юрій Сьомін. — Усі почали нервуватися, і добре, що нам вдалося відігратися у меншості. Це вже було непогано, — вважає він.

На запитання, чи можна цей єврокубковий сезон назвати провальним, досвідчений фахівець, у якого досить непогано виходить тренувати  сусідські команди відмінної від динамівської ментальності,  відповів: «Це належить оцінити президентові та вболівальникам, які приходять на стадіон».

Ігор Суркіс  з оцінкою не забарився: сезон провальний, так грати на міжнародному рівні не можна.  Президент «Динамо»  напевне знає, що у міжсезоння команда обов’язково підсилюватиметься. Він зазначив, що обов’язково оштрафує одного з антигероїв матчу Євгена Хачеріді, та й взагалі, мовляв, не розуміє, чи є в того голова на плечах, аби робити так, як вчинив захисник. Копайте глибше, пане президенте.

ТАБЛО «УК»

Ліга Європи. 6 тур.
Динамо — Маккабі —3:3

Голи: Алмейда (12),  Гусєв (17, 80) —  Веред (48),  Атар (62), Даббур (75)

Бешикташ  — Сток Сіті — 3:1

Голи:   Мануел Фернандеш (59 пен), Пектемек (74), Еду (82) — Фаллер (29)