Сад імені Шевченка  для проведення традиційного щорічного ярмарку вони вподобали  не даремно. Кажуть, у тінистих алеях саду  прохолодно в літню спеку і до центру міста легше діставатися і продавцям, і покупцям. Асортимент  також великий: різні сорти меду, продукти бджільництва за цінами виробника, а також професійні консультації й рекомендації. 

Зокрема бджоляр у четвертому поколінні Федір Тесло радить усім з яскраво вираженими симптомами артеріального тиску, хто зупиняється напроти його ятки, «стабілізуватися» на пасіці за допомогою бджіл. За його словами, півгодини сну на вулику — і тиск як рукою зніме. Організм людини після такої бджолотерапії відновлюється і набирається сил.

З давніх-давен відомо,  каже Федір, що медом  можна вилікувати застуду, а також серце, шлунок, кишківник.  Не менш цілющі властивості мають, за словами пасічника, і всі бджолопродукти. Наприклад, воском  у народній медицині лікуються від  вовчанки, фурункульозу, ангіни, пародонтозу та інших захворювань. Прополісом  гоять давні рани, а маточне молочко застосовують при безплідді та  розхитаних нервах. Еліксир з личинок воскової молі лікує від туберкульозу, запевняє пасічник.

Де мед — там і медовуха! Фото прес-служби Харківської міськради

Прослухавши таку бджололекцію, від ятки Федора Тесла з порожніми руками не підеш.

Спонукають  покупців  витратити гроші на ярмарку й цілком прийнятні  ціни. Вони майже не змінилися порівняно з минулим роком. Так, липовий мед продається в середньому  по 100 гривень за кілограм, гречаний — 70 гривень, а  з різнотрав’я — 40—60. Трохи здорожчав цього року лише  акацієвий мед через слабке і нетривале цвітіння голчастого дерева, а липовий піднявся в ціні не набагато.

Традиційні на цьому ярмарку напої незалежно  від компонентів та складності приготування коштують у середньому 50–60 гривень за  літр. Самої медовухи тут  понад 20 видів: на калині, глоді, винограді та різних цілющих травах. Справжні поціновувачі медових напоїв стверджують, що в жодному магазині чи винному погребі такого хмільного нектару годі шукати.

Чимало відвідувачів ярмарку надовго «застрягають» не лише біля медових прилавків, а й на майданчику, де проводять майстер-клас із виготовлення глиняних горщиків для меду. Не обходять і численні ятки із сувенірною продукцією.

Особливістю цьогорічного ярмарку його організатори й учасники називають реалізацію соціальних програм. Так, для соціально незахищених категорій населення бджолярі передбачили за свою продукцію спеціальну ціну: 25 гривень за кілограм. Кожен із 34 наметів має продати пенсіонерам та інвалідам не менш як 100 кілограмів меду за визначеною ціною. А ось виручка благодійного намету повністю піде на допомогу  пораненим у зоні АТО бійцям, а не проданий за час ярмарку мед передадуть у  шпиталь — на допомогу пораненим.