РОБОЧА ПОЇЗДКА

Президент привітав першу столицю з Днем міста та зі святом Незалежності України 
 

Напередодні святкування 358-річчя від заснування Харкова та 21-ї річниці Незалежності України до першої столиці прибув Президент Віктор Янукович. Глава держави взяв участь у церемонії відкриття монумента Незалежності, встановленого на одному з найстаріших майданів Харкова.

На майдані Конституції, де встановлено новий монумент із назвою «Летить Україна», зібралися сотні харків’ян: представники громадських організацій, творчих і трудових колективів, керівники міста і області в очікуванні святкової миті. Розпочинаючи урочисту церемонію, Віктор Янукович зазначив: «Ми відкриваємо цей пам’ятник напередодні Дня міста Харкова. Монумент символізує споконвічну мрію наших предків про свободу, багатовікову боротьбу за незалежність і водночас прагнення і волю сучасних українців до нових перемог і звершень. Незалежність нашої держави — це надбання кожного громадянина України незалежно від національності, мови спілкування чи місця проживання. Хочу подякувати будівничим, творцям монумента Незалежності, керівництву міста і області, усім, хто зробив можливою сьогоднішню подію. Нехай цей монумент надихає вас, дорогі харків’яни, на нові звершення в ім’я України і на благо рідного міста. Вітаю вас зі святами — Днем міста й Днем Незалежності України!»

Віктор Янукович залишився задоволений оновленим парком відпочинку. Фото Андрія МОСІЄНКА

Президент високо оцінив внесок Харкова у розвиток сучасної України: «Вашим містом може пишатися Україна. Зусиллями і невтомною працею харків’ян примножуються досягнення нашої країни. Місто має унікальний потужний науковий і виробничий потенціал. Досвід харків’ян, зокрема в соціальній сфері, цінний для інших областей. Це і система роботи територіальних центрів соціального захисту, і співпраця громадських організацій з органами влади щодо реалізації важливих для жителів міста спільних проектів».

Також Президент відзначив вагомий внесок харків’ян в успішне проведення фінальної частини Євро-2012. «Чу?дова атмосфера, високий рівень підготовки, продемонстрований під час чемпіонату, позитивно вплинули на імідж України. Десятки тисяч уболівальників з різних куточків Європи були вражені вашою привітністю і працьовитістю, відкрито демонстрували всьому світу своє захоплення Харковом. Переконаний, що зусилля, спрямовані на розвиток інфраструктури, стануть надійною базою для нових звершень, розвитку економіки Харкова та області, зростання добробуту харків’ян», — наголосив Віктор Янукович.

Він також ознайомився з оновленим Центральним парком культури і відпочинку ім. Горького,  одним з наймальовничіших та найулюбленіших куточків відпочинку харків’ян. Тут у рамках реконструкції до Дня міста встановлено 36 атракціонів, виготовлених у Німеччині, Італії, Канаді та Франції, серед яких є й  «американські гірки», найбільше в Україні оглядове колесо, а також атракціони для маленьких дітей. Збудовано тут і чотири фонтани, розбито клумби, встановлено лавки, урни, світильники, фонтанчики з питною водою. Для відвідувачів парк ім. Горького відкриється сьогодні, у День міста, і всі атракціони  під час святкування працюватимуть безкоштовно.

Цього ж дня Президент України провів в облдержадміністрації  нараду з адміністративно-господарським активом регіону, де високо оцінив розвиток інфраструктури в Харкові. Зокрема Президент зазначив, що в місті з’являються нові унікальні об’єкти, які надають йому зовсім іншого вигляду. «Усе, що ви робите, заслуговує уваги і поваги», — сказав Віктор Янукович.