СПІВРОБІТНИЦТВО

Створення зони вільної торгівлі між Україною та Сирійською Арабською Республікою позитивно вплине на економіки обох країн. Про це заявив у Дамаску перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв у ході спільного засідання української і сирійської частин робочої групи щодо Договору про зону вільної торгівлі.

"Проведений аналіз показав, що є можливість поліпшити структуру двосторонньої торгівлі. Крім того, можна очікувати пожвавлення інвестиційного співробітництва за рахунок реалізації українських інвестиційних проектів на території Сирії, а також припливу приватного капіталу з Сирії в Україну", - зазначив перший віце-прем'єр.

Він повідомив, що в ході дводенних консультацій вдалося досягти взаєморозуміння з усіх ключових питань. Наступний раунд консультацій домовлено провести у квітні в Києві, повідомляє прес-служба урядовця.

У рамках робочого візиту Андрій Клюєв також зустрівся з Президентом Сирії Башаром Аль-Асадом, Прем'єр-міністром Мухаммедом Наджі Аль-Оттрі, віце-прем'єр-міністром Абдаллою Дардарі, міністром економіки і торгівлі Ламіей Асі, а також міністром фінансів Мухаммедом Хусейном.