АНТИКВАРНІ ОБОРУДКИ

Український водій, який повертався додому із Німеччини, спробував перевезти через кордон холодну зброю. Із схованок митники вилучили дворучний меч, пернач із слідами оздоблення золотом, дві майстерно виготовлені шпаги із піхвами, пару кортиків, шаблю.

Час виготовлення дев'яти вилучених предметів датується XVІ - першою чвертю XX століття. Історичну та культурну цінність мають сім предметів.

Особливу увагу привернув меч-чінкведеа. Цю важку цивільну зброю, основним місцем виробництва якої у XІV - XVІ століттях стала Верона у Флоренції, потай часто носили за спиною. Як стверджують зброярі, короткий клинок використовувався в основному для самооборони. Загальна вартість предметів старовини оцінена майже в 45 тисяч гривень.

Відтак винуватцю, згідно із санкціями Кримінального кодексу, загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією предметів старовини.

Матиме проблеми з правоохоронцями і пасажир цього ж автомобіля. Дев'ять картин західноєвропейських шкіл живопису та бронзовий годинник у стилі бароко приватний підприємець спробував ввезти просто у дорожній сумці.