У році, що настав, здійснилося бажання 11-річного Вовчика з Миколаєва. Місяць тому хлопчик написав листівку Дідові Морозу, в якій попросив для себе гру «Монополія» і… кавомолку. Здавалося б, навіщо малому кавомолка? З’ясувалося, що хлопчикові, хворому на ДЦП, пристрій потрібен для подрібнення ліків. Йому слід вживати їх чи не жменями.

А ще Вова попросив Дідуся, щоб той «вплинув на владу і та надала б його родині приватний будинок чи квартиру». Бо нині вони змушені наймати житло: до їхньої рідної квартири доклали рук чорні ріелтори, тож повернути її законним господарям тепер складно.  Хлопець щиро вірить, що казковий персонаж виконає його побажання. Адже в минулі  роки на Новорічні свята він отримав омріяні флейту та гітару, цього року — гру та кавомолку. Тож інші побажання можуть здійснитися.

Вова та Аня стають зірками місцевого телебачення. Фото надані автором

Історія родини Рогатіних особлива, незвичайна, пронизана драматизмом і дивами. У родині три «дива»: мама Катерина, донька Аня та Вовчик. На їхню долю випало стільки іспитів, скільки не під силу витримати й здоровим людям, заможним родинам.

Диво-мама Катерина хвора на онконедугу, але відважно бореться з нею і  сама виховує двох діточок. У 18 років для неї як вирок прозвучав діагноз саркома Юінга, найбільш агресивна злоякісна пухлина. Лікарі розвели руками, мовляв, медицина безсила. Шансів вижити, навіть ампутувавши ногу, майже не було. Мама дівчини вмовила лікарів зберегти ніжку.

Згодом в одній із київських клінік була операція із вживлення в ногу металевого стрижня. В її успіх вірили тільки Катя та її мама. Що саме стало причиною одужання — віра чи нові терапевтичні заходи, тепер ніхто не скаже. Але диво таки сталося.

Коли Катруся прийшла до лікарів, вони здивовано вдивлялися і вчитувалися у стос довідок і діагнозів, аналізів і знімків. І не знаходили пояснення стрімкого поліпшення її стану. Так Катя Шпак (Рогатіна) увійшла в місцеву історію медицини як унікальний випадок, якого раніше не було описано.

Рак хоч і відступив, серйозні навантаження руйнують судини. Повноцінно працювати жінка не може, а чоловік  покинув родину. А рік тому сталася ще одна трагедія в житті Катерини. Коханий Юрій, із яким збиралися побратися, загинув у зоні АТО.

Катерина не зламалася, працює у міру сил, підробляє копірайтером. Адже гроші на ліки родині потрібні щодня — за місяць до п’яти тисяч гривень.

Диво-помічниця 9-річна Аня вигадала спосіб, як заробляти гроші, щоб вилікувати маму і братика. Дівчинка малює картини і продає їх на аукціонах у соціальних мережах. Таку ідею підказала Ані друг родини волонтерка Тетяна Жаренова. Каже, навіть не вірила, що буде такий ажіотаж навколо картин.

«Вирішили, що виставлятимемо малюнки, і якщо їх купуватимуть по 50 гривень, то це буде велике досягнення, — розповідає Тетяна. — Виявилося, що мінімальна вартість малюнка становила 300 гривень, а максимальна — понад 3000».

Уже продано 23 картини. Тільки за минулий рік Аня заробила для сім’ї понад 20 тисяч гривень.

Лист Вови Рогатіна дійшов до адресата. Фото надані автором

Диво-хлопчик Вовчик — також талановита дитина. Він розкрився як обдарований кулінар. І навіть брав участь у міні-проекті ГотоВО! (готує Вова). Рецепти, за якими хлопець готував страви, розміщували в соцмережах, а люди перераховували символічні 20 гривень за найбільш вподобані. Вова мріє, коли виросте, стати кухарем.

Завдяки небайдужим людям, волонтерам і благодійникам мрії родини  здійснюються. Рогатіними опікуються та допомагають їм реальні, а не казкові «діди морози»: Тетяна Жаренова, Анастасія Євдокімова, В’ячеслав Сімченко, Олександр Сєнкевич, Олег Батищев, Анна Василенко, Федір Левченко і ще багато інших добрих людей.  А Катерина, Аня та Вова не відступають перед викликами долі й щодня доводять, що можливості для повноцінного сповненого добром життя необмежені.