ОБОВ’ЯЗОК

Депутат повинен піклуватися про людей, чиї інтереси представляє

Повернувшись цими днями з відрядження до Буринського району Сумської області, в журналістському блокноті зафіксував більше десятка приємних новин і повідомлень, які стосуються різних сфер життя місцевої громади. Звернув увагу, що до більшості з них причетний  директор Сумської дирекції УДППЗ «Укрпошта», депутат обласної ради Володимир Криштоп. Так, депутатський корпус чималий, але Володимир Миколайович особливо активно і конкретно піклується про громаду, інтереси якої представляє в обласному «парламенті».

Приміром, голова райдержадміністрації Олександр Товстуха та голова райради Григорій Нікітченко розповіли, як усі гуртом готували до відкриття  низку нових та капітально полагоджених відділень поштового зв’язку і кіоск «Укрпошти» в Бурині. Останнього в місті не було років зо двадцять, а в Слободі, Чернечій Слободі та Степанівці відділення, як мовиться, дихали на ладан. Але коли взялися гуртом, то й результати зримі — протягом року справили чотири поштових новосілля.

Приємними новинами поділився сільський голова Олександрівки Роман Бойчук. За його словами, свого часу тут склалася доволі непроста  ситуація з газифікацією. Ще торік селянам пообіцяли бюджетні кошти на підведення газопроводу, однак на тому все й закінчилося. А люди ж довірливі — створили кооператив, зробили підвідний газопровід,  порозвалювали грубки... Тож торік зимували так, що краще й не згадувати. Володимир Криштоп разом з іншим депутатом Анатолієм Линником почали стукати в усі двері. На запит  відгукнувся голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь. Буринський район газифікований лише на третину, що є одним з найнижчих показників на Сумщині, отож керівник області взяв на контроль газифікацію села. І вже цьогорічну зиму місцеві селяни зустріли в теплі і добрі — недавно тут запалав голубий факел.

Доклав старань і наполегливості Володимир Миколайович також до Буринської школи №2 — нинішній навчальний рік учителі і учні зустріли в оновленому приміщенні. А в школі села Степанівка з’явилися новенькі електрична плита для їдальні, набір спортивного реманенту та меблів. Звернув увагу депутат і на таке делікатне і водночас важливе питання, як відсутність пристойного санвузла безпосередньо у шкільному  приміщенні. Спільними зусиллями пробили нову свердловину, змонтували насосну станцію, проклали каналізаційну мережу,  придбали сантехнічне обладнання. Через кілька місяців дітлахи розпрощалися зі «зручностями» на вулиці… Як каже директор школи Світлана Стасюк, з таким депутатом усі труднощі видаються не настільки складними, аби відступати перед ними.

А ще, як розповіла сільський голова Степанівки Віра Половко, за сприяння Володимира Миколайовича відремонтовано будинок культури, ФАП, школу, дитячий садок, приміщення сільради. І це тільки в одному селі.

Загалом же перелік добрих справ займе чимало місця. В ньому будуть допомога районній лікарні в ремонті приміщення та облаштуванні палати для ветеранів, дитячому садку села Слобода (у подарунок дітлахи одержали систему очищення питної води, спортивний інвентар,  іграшки), центру реабілітації дітей-інвалідів. Окремим рядком — підтримка бібліотек району передплатою газет і журналів. Директор районної централізованої бібліотечної системи Валентина Охріменко розповіла, що завдяки Володимиру Миколайовичу всі 24 сільські бібліотеки-філії додатково одержують десятки газет. Для цього він виділяє із депутатських коштів суми, які перевищують бюджетні, передбачені на передплату періодичних видань.

Депутатську діяльність Володимира Криштопа високо оцінює заступник голови Сумської обласної ради Валерій Толбатов. За його словами, окрім бажання робити конкретні справи, Володимир Миколайович має значний господарський досвід, добре знає область, уміє приймати економічно грамотні рішення. Саме він ініціював розробку програми розвитку поштового зв’язку, яка знайшла підтримку депутатів, активно працює в комісії з питань промисловості, транспорту і зв’язку. Одне слово, маємо той приємний випадок, коли в журналістському блокноті стає затісно від гарних новин, а громаді Буринського  району — тепло і затишно від того, що про неї  не забувають.