КОРУПЦІЯ: STOP!

Коли б з-поміж настільних книжок вітчизняних чиновників були українські прислів'я та приказки, то, можливо, колективний розум і мудрість народу частіше утримували б їх від негідних вчинків, котрі можуть істотно заплямувати службовий мундир.

У Броварській райдержадміністрації, що на Київщині, на жаль, Божі й людські настанови проти злочинних дій забувають доволі часто. Приміром, минулоріч у лютому, незадовго до президентських виборів, тишком-нишком колишній очільник районної структури виконавчої влади вкупі з місцевими землевпорядниками спромоглися передати у приватну власність фізичних осіб те, що належить державі, - 90 гектарів прибрежної захисної смуги відразу трьох річок: Десни, Десенки, Дніпра та територію острова Муромець.

Навряд чи учасники незаконної оборудки не знали, що порушують чинне земельне законодавство, що природоохоронні землі не можна передавати приватним власникам і оформляти державні акти на право приватної власності на них. А про те, що краденим добром не розживешся, напевне забули.

Відповідати за ігнорування чинних законів та перевищення службових повноважень посадовцям районної структури Держкомзему та Броварської райдержадміністрації таки доведеться: ще торік за матеріалами Служби безпеки прокуратура Київської області порушила проти них кримінальну справу. Як повідомили нашому кореспонденту в прес-центрі СБУ, щойно Київський окружний адміністративний суд своїм рішенням визнав розпорядження щодо відведення природоохоронних земель столичної області неправомірним і скасував його.

Отже, державі повернули 90 гектарів землі, вартість якої перевищує 120 млн грн. Знов-таки, звернемося до мудрості народу. Вона застерігає: злодієві потурати - все одно, що красти. Тож на часі суворо спитати з тих, хто державне продає як власне. Допоки посадовців відсторонили від виконання службових обов'язків, а з одного навіть взяли підписку про невиїзд...