ЄВРОКУБКИ

Жеребкування плей-оф фахівці вважають вдалим для харків’ян

Валерій РЕКУНОВ,
«Урядовий кур’єр»
Ганновер — Київ

Єдиним українським клубом, який у лютому наступного року продовжить виступи на міжнародній арені, залишився «Металіст». Єврокубкову осінь третя команда країни за підсумками останнього сезону пройшла на одному диханні. 14 набраних очок з 18 можливих, відмінна різниця забитих і пропущених м’ячів — 15:6, вихід в 1/16 фіналу Ліги Європи з першого місця у групі G.

Нагадаю, що стартували на міжнародній арені  шість українських команд.  Саме харків’яни поклали найбільше очок у кошик національного рейтингу — одинадцять з половиною. Київські динамівці принесли вісім балів,  «Шахтар» — 8 (з яких чотири — бонус за потрапляння у груповий турнір Ліги чемпіонів), «Ворскла» — 7,5,  «Карпати» — 2,5 і «Дніпро» — 1.

Підопічні Миколи Павлова завершували надзвичайно напружену частину сезону в Німеччині. Це був той рідкісний випадок, коли результат зустрічі із середнячком Бундесліги абсолютно не впливав на турнірне становище обох команд. Футболісти «Ганновера» достроково забезпечили вихід до 1/16 фіналу Ліги Європи. Щодо  гостей, то полтавці виступили в межах своїх сьогоднішніх можливостей.

Протягом групового турніру харків'яни розписалися у воротах суперників 15 разів. Фото з сайту az.nl

Абстрагуючись від цифрових викладок, варто звернути увагу на інше. Тренерський штаб дев’ятої команди Прем’єр-ліги підготував для національної збірної двох талановитих гравців — 23-річного Євгена Селіна та 21-річного Романа Безуса.  Сергій Долганський та його партнери першими серед усіх вітчизняних клубів розпочали виступи на міжнародній арені. 14 липня вони у гостях перемогли «Гленторан» з Північної Ірландії. Згодом пройшли «Слайго Роверс» і непоступливих динамівців з Бухареста.

— Радий, що футболісти отримали безцінний досвід виступів на такому рівні, — наголосив  на післяматчевій прес-конференції головний тренер «Ворскли» Микола Павлов. Перед грою домовилися: навіть якщо хтось помилиться, не лаятимемо. 

ТАБЛО "УК"

Ліга Європи, 6 тур

Група B:

Ганновер (Німеччина) — Ворскла (Україна) — 3:1

Голи: Рауш (25), Конан (33), Собех (76) — Безус (45, з пенальті)

Копенгаген  (Данія) — Стандард (Бельгія) — 0:1

Група G:

АЗ (Нідерланди) — Металіст (Україна) — 1:1    

Голи: Девіч (36) — Махер (37)

Аустрія (Австрія) — Мальме (Швеція) — 2:0 

Жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи

Зальцбург (Австрія) - МЕТАЛІСТ (УКРАЇНА)

У разі успіху команда Мирона Маркевича в 1/8 фіналу зустрінеться з переможцем пари Рубін (Росія) - Олімпіакос (Греція).

Матчі 1/16 фіналу відбудуться 16 і 23 лютого, наступного етапу - 8 і 15 березня.

Пари 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Ліон (Франція) - АПОЕЛ (Кіпр)

Наполі (Італія) - Челсі (Англія)

Мілан (Італія) - Арсенал (Англія)

Базель (Швейцарія) - Баварія

Байєр (Німеччина) - Барселона ЦСКА (Росія) - Реал (Іспанія)

Зеніт (Росія) - Бенфіка (Португалія)

Марсель (Франція) - Інтер (Італія)