АКТУАЛЬНО

Прем'єр-міністр Микола Азаров відвідав Музей Української Народної Республіки та Національний музей історії України, де оглянув експозиції та поспілкувався з музейними працівниками. Він зазначив, що уряд готується до відзначення знаменної дати в історії держави - двадцятиріччя Незалежності України. У зв'язку з цим Прем'єр-міністр вирішив особисто відвідати музеї та подивитися, що необхідно зробити для належної підготовки до святкування: "Думаю, ми знайдемо необхідні ресурси і встигнемо до цієї дати зробити все, про що ми говорили з керівництвом музеїв".

Водночас Микола Азаров зауважив, що закриття виставки, присвяченої УНР, ніколи не планувалося, навпаки, уряд всіляко сприятиме розвитку музейної справи в цілому і, зокрема, розвитку Музею УНР: "Важливість таких закладів для наших громадян, особливо для молоді, надзвичайно велика. Уряд це чудово розуміє і, відповідно, буде робити все можливе, щоб музеї розвивалися". Він додав, що у Національного музею історії достатньо експонатів, аби розширити виставку та зробити її більш цікавою для відвідувачів, повідомляє департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабміну.

У свою чергу генеральний директор Національного музею історії України Сергій Чайковський, звертаючись до глави уряду, зазначив: "Ви перший Прем'єр-міністр, який, відвідавши музей, поцікавився його проблемами і дав конкретні доручення, як їх розв'язати".