ВЗАЄМОДІЯ

У Міністерстві закордонних справ під головуванням його керівника Костянтина Грищенка відбулося перше засідання Ради експортерів при МЗС, присвячене налагодженню співпраці дипломатів та експортерів продукції українського машинобудування з метою розширення експортного потенціалу України.

Було обговорено формат та напрями співробітництва, які передбачатимуть сприяння МЗС у просуванні українських виробників на зовнішні світові ринки. Окрему увагу було приділено механізму координації діяльності міністерства з провідними виробниками-експортерами у контексті розширення економічної присутності держави за кордоном, зокрема у країнах Африки, Близького Сходу та Південної Америки, повідомляє прес-служба МЗС.

З метою ефективної координації дій, обміну інформацією щодо нагальних потреб у формуванні сприятливого інвестиційного та експортного середовища учасники зібрання підписали Меморандум про взаєморозуміння між МЗС та компаніями-експортерами машинобудівної продукції щодо співробітництва в рамках Ради експортерів.