Отримати вичерпні відповіді на будь-які запитання про Європейський Союз, його історію, політику, програми та перспективи діяльності жителі Івано-Франківщини (найперше студентство) відтепер мають змогу в щойно відкритому інформаційному центрі ЄС. Він працюватиме на базі інституту історії, політології та міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

«Головне завдання інформаційного центру — відкривати перед молодими людьми нові життєві можливості, — наголосив присутній на урочистостях голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінськи. — Це ще одна вагома подія на шляху зближення України та ЄС, у зміцненні нашої довіри та взаєморозуміння».

За умовами угоди, підписаної Яном Томбінськи та ректором університету Ігорем Цепендою, Європейський Союз забезпечуватиме івано-франківський центр інформаційними матеріалами. Зокрема його служба офіційних публікацій у Люксембурзі надаватиме власні документи, а також необхідні матеріали надходитимуть від Представництва ЄС.

Івано-Франківський центр ЄС сприятиме розвиткові європейського діалогу  на Прикарпатті. Фото з сайту www.pu.if.ua

«Переконаний, зібрана тут інформація, різноманітна довідкова література сприятимуть більш глибокому розумінню суті європейської інтеграції;  діяльність центру підвищить не тільки загальний рівень обізнаності жителів зі специфікою та засадами Європейського Союзу, а й створюватиме сприятливі умови для налагодження ще тіснішої співпраці між Прикарпаттям та країнами євроспільноти», — зазначив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук.

Центр також допомагатиме проводити викладацьку та дослідницьку діяльність у галузях, пов’язаних з Європейським Союзом.