ТУРНІР

Донецький "Шахтар" уперше в історії вийшов до чвертьфіналу Ліги чемпіонів

Напередодні 8 Березня чоловіки у Донецьку не дуже переймалися, чим приємно вразити своїх чарівних половинок. Що подарувати? Звичайно ж, квиток на матч Ліги чемпіонів "Шахтар" - "Рома". Та й донецький клуб, зважаючи на свято, підготував приємний сюрприз - усі вболівальниці, які цього святкового вечора прийшли на стадіон, отримали невеличкі сувеніри.

Найціннішим подарунком мала стати перемога гірників над командою Франческо Тотті. Про це засвідчує і опитування, проведене прес-службою господарів. Найбільше шанувальників - майже 30 відсотків - назвали рахунок матчу 2:1. 25 відсотків уболівальників не сумнівалися, що буде 2:0. Дехто прогнозував нічийний результат, а ось тих, хто ставив на перемогу гостей, виявилося зовсім мало.

Цього холодного вечора вболівальників зігрівали спогади про виїзну перемогу в Римі. Відсиджуватися в захисті на домашній арені, де команда досі не знає поразок, помаранчево-чорні не збиралися. Забивши у ворота італійського гранда три голи-красені, гравці "Шахтаря" вперше в історії вийшли до чвертьфіналу найпрестижнішого турніру Європи. Стадіон вітав цей успіх багатоголосим "Молодці!"

- Не певен, що після першого матчу в Римі були великі сумніви щодо нашого подальшого виступу в Лізі чемпіонів, - зізнався після фінального свистка Дмитро Чигринський. - Не все з того, що задумали, в нас вийшло, та результат на табло - ми сьогодні виявилися сильнішими.

Безмежно щасливим почувався і президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов, який розповів, що найпершим привітав його з історичною перемогою давній прихильник "Шахтаря" - Президент Віктор Янукович.

- Будемо чекати наступного суперника і мріяти про півфінал чемпіонської Ліги, - зазначив він. - Я прекрасно розумію: слабких команд на цій стадії турніру не залишилося. Та ми зробимо все можливе, щоб опинитися в квартеті найсильніших. У нас амбітний клуб, амбітні вболівальники - тому ми завжди ставимо перед собою високі цілі.

ТАБЛО "УК"

ЛІГА ЧЕМПІОНІВ, 1/8 фіналу

"Шахтар" (Україна) - "Рома" (Італія) - 3:0 (Вілліан,18, 58, Едуардо,87)

"Барселона" (Іспанія) - "Арсенал" (Англія) - 3:1 (Мессі, 45, 71, з пенальті, Хаві, 68 - Бускетс, 52, автогол)

 

Прем'єр-ліга України

20-Й ТУР. ТУРНІРНA ТAБЛИЦЯ

"Севастополь" - "Шахтар" - 0:1(Адріано, 90+5), "Металург" З - "Іллічівець" - 0:4 (Антонов, 10, 76, Путивцев, 25, Кривошеєнко, 71)

"Зоря" - "Волинь" - 3:0 (Лазарович, 39, Белий, 54, Касьян, 79), "Металург" Д - "Динамо" - 0:2 (Попов, 26, Ярмоленко, 30), "Ворскла" - "Металіст" - 0:0, "Кривбас" - "Оболонь" 2:2 (Іващенко, 11, 46 - Мандзюк, 4, Панас, 62)

"Дніпро" - "Таврія" - 2:2 (Селезньов, 79, Стрініч, 81 - Платон, 32, Фещук, 86)

"Арсенал" - "Карпати" - 2:2 (Мазілу, 50, Гусєв, 54 - Балажіц, 64, Мілошевіч, 90+1)

Лідери: "Шахтар" - 55 очок, "Динамо" - 43, "Металіст" - 39, "Дніпро" - 36, "Карпати" - 33.