7 лютого о 23-й годині куранти Піднебесної сказали всьому світові китайською: «Ні Хао». В Україні фразу зрозуміли як: «Привіт! Уже Новий рік настав!» Зазвичай коли невизначеність щодо майбутнього набирає дедалі більших обертів, людина впадає у відчай, огортає себе депресивним простирадлом і дивиться бездонними очима «в нікуди». Це здебільшого бере початок із кінця 2013-го. Напередодні 2014 року більшість співвітчизників обстоювала європейське право Батьківщини і мала радикально патріотичні настрої. У ніч на 2015-й патріоти впали у замріяно-невизначений стан, та й керівництво країни їм не дуже допомагало сформувати правильний вектор розвитку думок. Цього року не знаю як майже 43 мільйони українців, а я особисто зняла з голови тривожний капюшон і лише з цікавості почитала прогнози астрологів.

Фото з сайту pbs.twimg.com

Навесні агресор відповість за скоєне

Медіум Максим Гордєєв вважає: нині Україна очищається від усього поганого, що стає на заваді її процвітанню. Наприкінці року до влади прийдуть політики з новим баченням курсу країни, вони й проводитимуть успішні реформи. А війна не завершиться. Українці й далі тягтимуться до європейських цінностей. У середині літа на всіх чекає незвична й незабутня подія, яка об’єднає державу. Однак що саме здивує Європу та світ, він поки що не каже.

Цей прогноз нагадує пророцтво Нострадамуса, згідно з яким кінець літа 2016-го покладе початок відродженню країни. Француз давно зазначив (якщо вірити перекладам фахівців), що Україна стане сильною країною, яка об’єднуватиме багато народів і навіть інші держави.

Астролог Людмила Халанська не радить розслаблятися в 2016-му. Війна триватиме, однак без великих кровопролить. Навесні можливі переговори щодо повернення Криму до складу України, а у травні слід очікувати значних інвестиційних вкладень. Якщо ж зазирнути далі, то аж 2024-й стане переломним для країни. У цей період астролог прогнозує черговий Майдан. А найкраще житиметься українцям у 2028 році.

Завідуюча кафедрою астропсихології Європейського інституту міждисциплінарних досліджень та освіти Олена Осипенко побачила, що лютий буде переломним для нас. Це час завершення боротьби і старту еволюції, руху вперед. Це можливості вийти з політичної, економічної та військової кризи. Після 17 квітня за скоєне відповідатиме агресор. Війна може завершитися в період із квітня по червень. А травень стане непоганим місяцем для реформ. Зміни відчуватимуться із 8 серпня. А вже лютий 2017-го має стати початком нового життя українців.

Мавпа завершить неоголошену війну

Астролог давньоарійської традиції Влад Росс переконаний, що 2016-й — останній рік перебування України над безоднею. Він буде мирним і спокійним. У лютому він прогнозує початок повного перемир’я й припинення вогню — відбудеться замороження конфлікту. Восени Юпітер увійде в Терези (це символ дипломатії та миру), і вже підписами скріплятимуть кінцеві результати реалізації мінських домовленостей.

У 2017-му вітчизняна економіка поступово зростатиме, а вже в 2023—2024 роках, коли Плутон (символ заможності) увійде у знак Водолія, українці стануть такими самими забезпеченими, як поляки, чехи тощо.

«Мене турбує сонячне кільце, що спричинить затемнення 1 вересня 2016 року, саросний цикл якого становить 18 років. Якщо його відрахувати назад, ми потрапимо в 1998 рік, коли був дефолт Росії та обвал гривні. Тому якщо дефолт і станеться, то це  в серпні-вересні 2016 року. Це буде остання крапка труднощів. Наступний Новий рік святкуватимемо веселіше, матимемо більше надій на світле майбутнє та заможне життя», — поділився думками фахівець.

Він подав надію українцям перспективою об’єднання двох найбільших планет сонячної системи Юпітера й Сатурна 21 грудня 2021-го. Після цього протягом 20 років Україна матиме фінансово-економічне диво на кшталт сінгапурського. А в 2024-му наша держава нарешті стане повноцінним членом ЄС.

Цьогоріч Володимиру Путіну, на жаль, нічого не загрожує. У другій половині року він зможе позбутися багатьох санкцій, накладених Європою. Для нього критичним буде 2017-й, навесні можливий відхід від влади. А очікуваний розпад Росії вірогідний у 2043—2045 роках, після чого лідером в Азії стане Сибір.

Колишньому «гаранту» Януковичу зірки пророкують інфаркт і втрату життя котрогось із найближчих семи років через серцеву недостатність. «Він дотепер живий, однак навряд чи відновиться від алкоголізму й душевних травм, спричинених втратою сина. Він так і залишиться парією, проте за грати не потрапить», — сказав астролог.

Донбас стане українським після того, як Путін піде із влади, а Крим, хоч як це неприємно, до нас навряд чи повернеться. Не дивно, що російський астролог Павло Глоба не бачить нічого хорошого для України. Мовляв, від обвалу гривні не врятує навіть кредит МВФ. Спокійні настрої в політикумі та шанс на поліпшення ситуації «його зірки» вказали на кінець цього року.

Вірити астрологам чи ні — питання особисте. Усі вони з прогнозами на 2016 рік були обережнішими, ніж на 2014-й чи 2015-й. Комусь сильні світу цього менше віддячили за читання з-поміж зірок, комусь просто соромно за хибні прогнози попередніх років. Однак усім цим віщунам зірки вказали на завершення війни, економічне зростання країни, світле майбутнє.

У хороше хочеться вірити завжди. І навіть якщо опустити прогнози астрологів, слід пам’ятати беззаперечну істину, яка стверджує, що на зміну чорній смузі завжди приходить біла. Відчуваєте? Здається, вона вже поряд.