Відтепер відстань від України до Грузії скоротилася ще більше. Полку представників цієї дружньої країни на керівних посадах, як-то кажуть, прибуло. І черговим легіонером з українським паспортом став не хто-небудь, а колишній президент і великий друг України та українського народу Міхеіл Саакашвілі. Йому Президент Петро Порошенко доручив очолити складну й відповідальну ділянку роботи — бути головою Одеської обласної державної адміністрації.

Побувавши у Південній Пальмірі з робочою поїздкою, Президент представив нового керманича області не лише місцевому адміністративно-господарському активу, як це роблять зазвичай, а й громадськості на площі перед будівлею ОДА. За настроями одеситів стало зрозуміло, що вони не проти такого, на перший погляд, неочікуваного кроку і сподіваються на справжні зміни, які може дати суспільству величезний державницький досвід Міхеіла Саакашвілі. 

Одесити з оптимізмом сприйняли нового керівника облдержадміністрації. Фото з сайту dyvys.in. 

На зустрічі з активом області Президент зазначив, що знає Міхеіла Саакашвілі як «людину, яка не словом, а ділом довела, що може не тільки демонструвати добрі знання і народжувати креативні пропозиції, а й уміє втілювати їх у життя і змінювати всю країну». За часів його президентства Грузія стала набагато прозорішою, ефективнішою, а завдяки антикорупційній реформі — привабливішою для іноземних інвесторів, змогла забезпечити справедливість судів та підвищити рівень захищеності громадян. «Такою я хочу бачити Україну, такою я хотів би бачити Одесу», — наголосив Петро Порошенко.

Одеса — перлина України, яка має величезний потенціал. «Не в останню чергу Одеса саме через це є спеціальною мішенню для агресора. Так, як об’єдналася країна, має об’єднатися Одеса», — повідомляє позицію Президента його прес-служба.

Головні завдання для Міхеіла Саакашвілі — збереження миру та спокою, війна з корупцією, реформування економіки, запровадження децентралізації, забезпечення справедливості судів, чесна й прозора робота митної та податкової служб. Складні часи потребують сильних і рішучих дій. Люди чекають від влади подолання проблем, які роками не дозволяли Україні й зокрема Одещині розкрити потенціал, переконаний Президент.

Він також подякував громадському активу Одещини за патріотизм, за припинення розповсюдження сепаратистських настроїв. Не останню роль у цьому відіграв Ігор Палиця, який зумів стабілізувати ситуацію в регіоні після важких торішніх подій 2 травня.

А Міхеіл Саакашвілі пообіцяв зробити з Одеси головне місто Причорномор'я, назвавши основним потенціалом Одеси саме людей. І працювати з одеситами і на одеській землі він вважає для себе неабиякою честю.

Під час особистої зустрічі із новопризначеним керівником області Петро Порошенко переказав йому позитивні настрої одеситів і підтримку поставлених завдань щодо боротьби з корупцією і припинення свавілля олігархів.

Загалом українці схвально, з великою надією та оптимізмом  поставилися до цього кроку глави держави і очкують конкретних практичних результатів роботи вже найближчим часом.

Призначення голови Одеської ОДА привернуло увагу за кордоном. За словами Президента, затвердження кандидатури Міхеіла Саакашвілі засвідчило рішучість влади у проведенні реформ, подоланні корупції та запровадженні тих принципів, які ефективно вдалося продемонструвати владі Грузії.