Президент Петро Порошенко провів зустріч із заступником Генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтманом, який перебуває в Україні за дорученням Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна.

Президент висловив подяку Генеральному секретареві за підтримку миру та деескалації ситуації на Донбасі. Глава держави наголосив, що в Україні немає внутрішнього конфлікту. «Люди в Донецьку та Луганську прагнуть миру. Імплементація мирного плану, який ми запропонували, визначає наші дії. Ми свідомі того, що ситуацію не можна вирішити лише військовими засобами», — зазначив Президент.

Глава держави поінформував про розстріл бойовиками колони мирних громадян, які намагалися залишити Луганськ. Президент також повідомив про ініціативу української сторони направити міжнародну гуманітарну допомогу до Луганська, який, перебуваючи під контролем терористів, опинився на порозі гуманітарної катастрофи.

Президент наголосив, що на Донбасі воюють кадрові російські військовослужбовці. Є інформація, що РФ продовжує надсилати туди новітню зброю: танки, артилерію, ракетні установки, такі самі, з яких було збито літак «Малайзійських авіаліній». «Я впевнений, що атаку на цивільний літак усі трактують як міжнародний тероризм і злочинців, причетних до цього, має бути притягнуто до відповідальності», — цитує слова Петра Порошенка прес-служба Президента.

Також Президент звернув увагу на проблему заручників, яких захопили і незаконно утримують у Росії. «Звичайних громадян України викрали терористи, і немає жодного пояснення, як так сталося, що вони опинилися в російських тюрмах. Ми прагнемо, щоб міжнародна спільнота допомогла нам у звільненні наших заручників», — підкреслив Президент.

Заступник Генерального секретаря ООН подякував Президентові від імені Генерального секретаря за його мирні ініціативи і запросив його взяти участь у засіданні Генеральної Асамблеї ООН, яке відбудеться наступного місяця у Нью-Йорку.

 Відділ новин
«Урядового кур’єра»