ТРАНСПОРТ

В уряді прогнозують збільшення обсягів вантажоперевезень залізницею
за рахунок оновлення рухомого складу   

Як зазначив віце-прем’єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков, наступного року залізницями буде перевезено 500 млн тонн вантажів. Реалізація цього завдання стане можливою завдяки модернізації та масштабному оновленню рухомого складу Укрзалізниці.

Уже за підсумками І півріччя 2011 року залізницею перевезено 224,3 млн тонн вантажів. «Думаю, що за підсумками року ми вийдемо на показник залізничних перевезень у 480 млн тонн вантажів, а у І півріччі наступного року плануємо подолати 500-мільйонний рубіж з перевезення вантажів», — спрогнозував віце-прем’єр-міністр.

На його переконання, модернізація рухомого складу має стати пріоритетним напрямком реформування Укрзалізниці: «З наступного року нам потрібно купувати по 100 локомотивів щорічно».

Роботи з оновлення вантажного рухомого складу вже розпочато: 20 липня  між Укрзалізницею і акціoнерним товариством «Електро?воз?обудівник» (Грузія) підписано меморандум, яким передбачено протягом 2012-2016 років побудувати для українських залізниць 141 новий магістральний вантажний електровоз постійного струму ВЛ11М/6 та їх аналоги 8Е1і.

Ще 292 вантажні електровози серії 2ЕЛ-4 буде збудовано для українських залізниць до 2016 року (підписано меморандум про співробітництво між Укрзалізницею, ЗАТ «Трансмашхолдинг» та ПАТ «Луганськтепловоз»), повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Крім того, нинішнього року залізниці України розпочали реалізацію програми «Український ва?гон». Галузевою програмою передбачено виготовлення 25 тис. напіввагонів на вагоноремонтних заводах, підпорядкованих Укрзалізниці. В 2011 році планується побудувати їх близько 8 тис.