СПІВРОБІТНИЦТВО

Партнерську угоду між містами-побратимами в столиці Польщі підписали мер Варшави Ганна Гронкевіч-Вальц і секретар Харківської міськради Олександр Новак. Перша столиця України стала 26 містом, з яким Варшава підписала таку угоду.

Як зазначила у своїй привітальній промові А. Гронкевіч-Вальц, договір про партнерство з Харковом є важливим заходом для підвищення іміджу польської столиці в Європі. Також була відзначена мером Варшави і провідна роль Харкова як міста, що бере активну участь у спільних міжнародних проектах у галузі розвитку громадянського суспільства, з удосконалення роботи органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, у галузі туризму, культури, освіти і, звичайно, підготовки до Євро-2012. Пані мер подякувала Харкову й за активну роль та значний внесок у роботу провідної мережі європейських міст "ЄВРОСІТІЗ", віце-президентом якої зараз є Варшава.

У рамках підписання угоди про побратимство та співробітництво між Харковом та Варшавою делегація Харківської міської ради зустрілася з керівництвом державного підприємства з обслуговування аеропортів Warsaw Aіrport Servіces Sp. o. o., яке успішно працює на польському ринку вже 12 років. Під час зустрічі було відмічено, що існує реальна перспектива започаткування співробітництва у сфері забезпечення обслуговування літаків та пасажирів у міжнародному аеропорту "Харків", а також в організації стажування для співробітників харківського аеропорту. В комплексі питань обслуговування пасажирів та літаків розглядалася можливість встановлення прямого авіасполучення між Харковом та Варшавою. Також сторони обмінялися досвідом у галузі управління міським транспортом та обговорили ідеї щодо розвитку транспортної системи в сучасних мегаполісах, якими є Варшава та Харків.