БОКС

У німецькому Мангеймі Володимир Кличко здобув 60-у перемогу на професійному рингу

Букмекерів важко назвати найпалкішими вболівальниками молодшого з братів Кличків. Останні вісім років вони практично нічого не можуть заробити на поєдинках за участю чемпіона світу в найпрестижнішій ваговій категорії. Хоч би хто з претендентів на титул виходив на ринг проти українського боксера — Кріс Бірд або Хасім Рахман, Рей Остін або Маріуш Вах — результат відомий наперед.

Букмекерам залишається приймати ставки лише на те, скільки часу  протримається на ногах його черговий суперник. Минулої суботи в німецькому Мангеймі пощастило тим шанувальникам боксу, які вважали: італієць Франческо П’янета не підніметься з підлоги тільки в шостому раунді. Близькими до істини були й ті, хто пророкував дострокову перемогу киянина в четвертій і п’ятій трихвилинках, коли претендент побував у нокдауні. Цілком передбачуваний нокаут — 51-й у професійній кар’єрі українця — рефері зафіксував, коли бій наближався до свого екватора.  Таким чином Володимир Кличко п’ятнадцятий раз поспіль відстояв титули чемпіона світу за основними версіями.

Чемпіон світу Володимир Кличко не програє з 2006 року. Фото з сайту championat.com

Значно більший ажіотаж викликає наступний поєдинок за участю молодшого з братів. Восени нинішнього року він зустрінеться з регулярним чемпіоном світу WBA росіянином Олександром Повєткіним. Цей мегабій, призовий фонд якого перевищує 23 мільйони доларів, має відбутися в Москві. За умовами торгів, Володимир отримає 75% цієї суми, Повєткін — 25%.

Генеральну репетицію перед найважливішим двобоєм у своєму житті російський важковаговик проведе 17 травня. Його суперник — поляк Анджей Вавжик.

У найближчі кілька тижнів офіційну заяву щодо можливості продовження професійної кар’єри обіцяє зробити і старший із братів. 41-річний Віталій востаннє виходив на ринг 9 вересня 2012 року. У Москві він здобув упевнену перемогу над німецьким боксером Мануелем Чарром.

ВІТАННЯ ПЕРЕМОЖЦЕВІ

Президент Віктор Янукович привітав чемпіона світу за версіями IBF, WBO, IBO та WBA Володимира Кличка з перемогою над Франческо П’янетою та захистом чемпіонських титулів з боксу у суперважкій вазі.

Глава держави побажав Володимирові Кличку міцного здоров’я, наснаги та подальших спортивних звершень, повідомляє прес-служба Президента.