СПОРТ І ДІТИ

Олімпійці проведуть уроки фізкультури у сільських школах

Треба було бачити, з яким завзяттям ганяли футбольний м’яч вихованці Острозької спеціалізованої школи-інтернату для дітей з вадами слуху. Ще б пак: майстер-клас для них влаштував чемпіон світу, учасник ХІХ Дефлімпійських ігор Василь Ажнюк. А в іншій острозькій школі багаторазовий чемпіон України та світу Роман Кроль учив дітей головних прийомів кікбоксингу.  І це лише початок масштабного спортивно-масового проекту «Розминка від чемпіона», що стартував на Рівненщині.

— Майстер-класи та показові виступи від найсильніших плавців, легкоатлетів, дзюдоїстів, кікбоксерів — усе це стане доступним учням сільських шкіл. Зазвичай діти з глибинки не мають можливості особисто поспілкуватися з іменитими спортсменами. Тепер для них уроки фізкультури проводитимуть призери чемпіонатів Європи та світу, учасники Олімпійських ігор, які уславили наш край, — каже заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. — На здоровому способі життя, який ми популяризуємо таким чином, зосереджена увага Президента.     

— Проект триватиме впродовж двох місяців, до літніх канікул. За цей час відомі спортсмени побувають у кожному районі області. Серед тих, хто ще проводитиме розминку, плавчиня Анна Хлистунова (дворазова чемпіонка Європи, бронзова призерка чемпіонату світу), дзюдоїст Олександр Косінов (чемпіон України, Європи та світу, який виборов «золото» на Паралімпійських іграх у Лондоні), легкоатлетка Олена Колісниченко (бронзова призерка перших літніх юнацьких Олімпійських ігор 2010 року), — додає директор комунального закладу Рівненської обласної ради  «Спорт для всіх» Микола Петренчук. — На власних життєвих прикладах спортсмени хочуть довести дітям, що нічого нездійсненного в житті не буває. Скажімо, Василь Ажнюк не чує, але ж це не завадило йому підкорити світові спортивні вершини.

Роман Кроль проводить розминку для школярів з неперевершеним спортивним азартом. Фото надане автором

Звісно, не всі сьогоднішні школярі стануть відомими спортсменами. Але підтримувати здоровий спортивний дух, який, як відомо, буває лише в здоровому тілі, вони завдяки вдалому старту зможуть завжди. Оцінити ж ефективність «Розминки від чемпіона» можна буде за кількістю дітей, що з’являться у спортивних секціях та клубах після її закінчення.