ПРІОРИТЕТИ

Глава уряду переконаний, що земля повинна мати дбайливого господаря

Прем'єр-міністр Микола Азаров став почесним доктором Національного університету біоресурсів та природокористування. Після змістовного спілкування зі студентами диплом почесного доктора, нагрудний знак, мантію та бонет глава уряду отримав із рук ректора цього закладу Дмитра Мельничука.

"Вам тепер доведеться раз на рік до нас приїжджати", -підкреслив він.

Під час спілкування зі студентами Прем'єр-міністр поінформував їх про кроки уряду в аграрній і земельній сферах, планах перетворень в галузі. Він підкреслив, що для Кабінету Міністрів розвиток АПК є пріоритетом номер один. За його словами, уряд зробить все, щоб за кілька років Україна повністю забезпечувала себе усіма продуктами харчування власного виробництва.

Окремо Микола Азаров зупинився на необхідності проведення земельної реформи, яка на сьогодні є першочерговою. "Земля повинна мати свого власника, який би цією землею ревно переймався. Не так, як орендар: сьогодні посіяв ріпак -виснажив грунт і більше його нічого не цікавить. На землі повинен бути хазяїн, який залежить від цієї землі - це очевидно! Що швидше ми це зробимо, то швидше відкриємо шлях для розвитку нашого аграрного комплексу", - наголосив глава уряду.

Зупинився він і на обслуговуванні державного боргу. У 2012 році виплати за цією статтею витрат становитимуть близько 42 млрд грн. А поточного року Україна повинна виплатити 88 млрд грн лише за зовнішніми боргами, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

"Це плата за бездумні запозичення 2008 і 2009 років, - переконаний Прем'єр. - Наступного року нам доведеться виплатити приблизно 42 мільярди гривень. Це теж дуже багато, але це вже не 88 мільярдів, які ми повинні виплатити цьогоріч. Oтже, в наступному році ми матимемо можливість віддати цю різницю на виплату зарплат, на виплату пенсій і на розвиток економіки".