Загиблих внаслідок подій біля Верховної Ради 31 серпня військовослужбовців Національної гвардії буде нагороджено орденом «За мужність». Про це Президент Петро Порошенко розповів під час відвідання постраждалих бійців у госпіталі МВС.

«Пишаюся тим, що в нас є така Національна гвардія, яка гідно демонструвала стійкість у відповідь на жахливі провокації, які відбулися під Верховною Радою», — сказав Петро Порошенко. І запевнив, що зробить усе, від нього залежне, щоб винуватців було неодмінно покарано і запобігти повторенню цих трагічних подій. 

Ці трагічні події не повинні повторитися!. Фото Михайла ПАЛІНЧАКА

Президент висловив співчуття батькам і близьким загиблих. «Хотів би попросити вибачення у батьків за те, що ми не зберегли життя їхніх синів. Хотів подякувати батькам за те, що вони виростили справжніх українських героїв, які захистили право, закон і справедливість», — сказав глава держави.

Він високо оцінив реакцію суспільства на події та ставлення до правоохоронців, повідомляє прес-служба Президента. «Весь український народ пишається ними. Мені приємно, що це позиція, яка на сьогодні домінує, — у соціальних мережах, скрізь: це наша Національна гвардія. Вона захищає наш народ! — сказав Президент, зауваживши, що така позиція кардинально відрізняється від тієї, що була до Майдану. — Абсолютно пишаюся реакцією країни на цю провокацію і дуже дякую українцям».

Окрім згаданого госпіталю, де перебуває найбільша кількість постраждалих, — 60 бійців, кілька з яких, на жаль, у важкому стані, Петро Порошенко відвідав і військовослужбовців, які лікуються у Київській міській клінічній лікарні №17. Він запевнив, що все для лікування є, і постраждалі отримають всю необхідну медичну допомогу.

Того самого дня глава держави разом із Головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом вшанував пам’ять загиблих, встановивши лампадку на Площі Конституції біля Верховної Ради.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»