МЕТА

Ми готові до компромісу заради виходу на високотехнологічний ринок 

Європарламентарії підтримають прагнення України стати повноправним членом Європейського Союзу. Таку позицію представники Європейського парламенту висловили під час зустрічі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим, яка відбулася у рамках форуму Парламентського клубу Україна—ЄС «Україна та Європейський Союз: будуємо майбутнє разом».

«Ми вітаємо рішення Президента, заявлене тиждень тому про те, що Україна буде прагнути вступити в Євросоюз. Ми вітаємо, що Україна поставила собі пріоритет стати повноправним членом Європейського Союзу. Ми вітаємо бажання українського народу жити в європейській сім’ї і готові сприяти прискоренню цього процесу», — цитує слова депутата Європарламенту Александра Мірського департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Угоду про зону вільної торгівлі з ЄС Україна планує підписати до кінця нинішнього року. Фото Олега МАРКЕВИЧА

Крім того, йшлося про економічний розвиток України. Зокрема, Микола Азаров заявив, що уряд готовий розробити законопроект про захист інвестицій, що істотно посилить привабливість українського ринку для західних інвесторів.

Водночас глава уряду наголосив на тому, що в Україні у рамках діючого законодавства встановлені преференції для ведення готельного бізнесу та легкої промисловості: ці сфери звільнено від сплати податку на прибуток на 10 років.

Говорячи про перспективи укладання договору про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, Микола Азаров повідомив, що в останньому раунді переговорів з представниками ЄС досягнуто домовленості про підвищення квот на експорт зернових з 20 тис. тонн до майже 100 тис. Це вкрай важливо, адже цього року ми можемо експортувати 24 млн тонн пшениці. При цьому Прем’єр-міністр зауважив, що встановлення квотного принципу для України, як аграрної країни, є невигідним.  

Насамкінець глава уряду  висловив сподівання, що угоду про ЗВТ буде підписано до кінця цього року, наголосивши: Україна готова піти на компроміс заради виходу вітчизняної економіки на високотехнологічний ринок.