ПАРТНЕРСТВО 

Натомість тамтешній уряд закликає наш бізнес більше вкладати в їхню країну 

Європейська інтеграція створює нові можливості для модернізації та розвитку України. Про це Президент Віктор Янукович сказав під час зустрічі з Прем’єр-міністром Естонської Республіки Андрусом Ансіпом.

«Той вибір, який Україна зробила в питанні європейської інтеграції, створює для нас сьогодні умови реформування, модернізації нашої країни, і ми їх розглядаємо як процес, який рухає розвиток нашої держави», — наголосив він. Крім того, на сьогодні ті питання, які стоять у програмі відносин між Європейським Союзом та Україною, стабільно вирішуються. Президент наголосив, що українське суспільство підтримує європейські цінності.

Глава держави висловив вдячність високому гостю за його позицію в питанні підтримки євроінтеграції України, повідомляє прес-служба Президента.

У свою чергу Андрус Ансіп наголосив, що відносини між Україною та Європейським Союзом мають поглиблюватися: «Майбутнє Європейського Союзу буде в тісній співпраці з Україною».

Він також зауважив, що естонські підприємці готові інвестувати в Україну: «Набагато більше стало передбачуваності, і разом із передбачуваністю в наших підприємців зросло бажання інвестувати в Україну».

А в ході зустрічі з главою вітчизняного уряду Миколою Азаровим Прем’єр-міністр Естонії Андрус Ансіп висловив упевненість, що Угоду про асоціацію між Україною і ЄС буде підписано на cаміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 21 листопада цього року. «Вірю, у Вільнюсі буде підписано договір про асоціацію між Україною і ЄС. Це неправильно — поставити долю відносин між Україною і Естонією, між Україною і ЄС на одну карту. На одну даму», — сказав Андрус Ансіп.

Під час зустрічі з колегою у вузькому колі Микола Азаров висловив подяку естонському Прем’єрові  за постійну підтримку євроінтеграційних прагнень України: «Хочу подякувати Вам за постійну підтримку Естонією наших відносин з Європейським Союзом».

Водночас глава українського уряду зазначив, що останнім часом торговельно-економічний оборот між Україною та Естонією сягнув 600 мільйонів доларів, і є всі передумови для його нарощування. Микола Азаров також запропонував естонській стороні розглянути питання експорту електроенергії з України з можливістю її реекспорту у треті країни.

По закінченні зустрічі підписано угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Естонської Республіки про умови розміщення дипломатичних представництв України в Естонській Республіці та Естонії в Україні. Документ підписали прем’єр-міністри Микола Азаров та Андрус Ансіп, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Микола Азаров наголосив, що це важлива угода, яка дасть змогу на постійній основі працювати дипломатичним місіям двох країн.

А на спільній з естонським колегою прес-конференції Микола Азаров запевнив, що вітчизняний уряд створить усі умови для комфортної роботи естонського бізнесу в Україні. «В Україні працює понад 200 компаній з естонським капіталом. Ми готові створити всі умови для їхнього розвитку», — сказав Микола Азаров. Він додав, що естонські компанії працюють у найрізноманітніших сферах: енергетиці, виробництві побутової техніки, машинобудуванні, транспортній галузі, сільському господарстві тощо.

Прем’єр-міністр Естонії зазначив, що естонські інвестиції в Україну в чотири рази перевищують українські в Естонію і закликав Україну активніше інвестувати в його країну. «Ми очікуємо на збільшення інвестицій з України в Естонію», — сказав Андрус Ансіп. 

 Відділ новин
 «Урядового кур’єра»