ПІДТРИМКА

Прем’єр-міністр обіцяє збільшити фінансування тематичного каналу в двадцять разів

Під час зустрічі з відомим українським письменником Андрієм Курковим глава уряду Микола Азаров заявив, що наступного року  Кабінет Міністрів планує значно збільшити фінансування каналу «Культура».

З Андрієм Курковим Микола Азаров говорив і про видання українських книжок. Фото Олега МАРКЕВИЧА

«У наступному році ми знайдемо гроші і зробимо хороший канал «Культура» на Першому Національному, де виступатимуть люди, які можуть нести щось хороше. У російського каналу «Культура»  бюджет 200 млн доларів, а в нашого приблизно 1 млн гривень. 200 мільйонів ми, звичайно, не знайдемо, але, в усякому разі, у 20 разів збільшити фінансування нашого каналу «Культура» зможемо», — зазначив Прем’єр і зауважив, що на каналі має бути створена художня рада, до складу якої увійдуть найвідоміші вітчизняні митці.

Також глава уряду акцентував на підтримці розвитку книговидавництва, зокрема видання книжок українською мовою. «Нині багато говорять про те, що нібито в нас утискають українську мову. Однак я дуже добре знаю реальну ситуацію за останні 10 років і можу абсолютно чітко сказати, що тільки за роки роботи уряду Віктора Януковича і зараз, коли я очолюю уряд, на розвиток української культури виділяємо кошти в рази більші, ніж за час роботи всіх найбільш націоналістичних урядів. У 2012 році, порівняно з 2011-м, зростання накладу україномовних видань становить 165%», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Прем’єр також додав, що 2012-го, якщо порівнювати з минулим роком, удвічі збільшився наклад художньої літератури, а загалом надруковано рекордну кількість книжок — 16 млн (разом із підручниками), з яких приблизно половина — українською мовою. «Це мало. На кожного жителя України припадає одна третина книжок, але, водночас, це вдвічі більше, ніж у 2011 році», — підкреслив глава уряду.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»