З Днем винахідника та раціоналізатора

Шановні друзі!

Від щирого серця вітаю Вас із професійним святом!

Українська земля виростила не одне покоління талановитих вчених і науковців.

Завдяки праці українських інженерів, конструкторів, технологів створено надсучасні передові технології в кібернетиці, авіа- та ракетобудуванні, зроблено революційні відкриття в медицині, фізиці, хімії та інших галузях науки.

Сьогодні, як ніколи, глибокі теоретичні знання, посилені практичним досвідом винахідницької діяльності, повинні відіграти вирішальну роль в подальшому економічному та соціальному розвитку нашої держави. Настав час залучитися до виснажливих, але престижних змагань за світове технологічне лідерство.

Хочу запевнити Вас, що уряд і надалі робитиме кроки, необхідні для проведення глибинних структурних перебудов в економіці, збільшення обсягів конкурентної наукомісткої продукції вітчизняного виробництва, створення високотехнологічних структур інноваційних типів. Ми також дбатимемо про те, щоб у нашій державі повноцінно функціонував ринок інтелектуальної власності.

Бажаю Вам міцного здоров’я, нових творчих ідей, сил і натхненної праці для підвищення добробуту наших громадян!

З повагою Прем’єр-міністр України Микола АЗАРОВ

 

Працівникам служби цивільного захисту

Шановні рятівники!

Від імені Уряду щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем рятівника та 15-ю річницею з дня утворення МНС.

Відданість працівників аварійно-рятувальних і пожежних загонів своїй справі та професіоналізм добротворців викликають велику шану громадян України.

Відновлюючи за екстремальних умов життєдіяльність населених пунктів, підприємств і установ, здійснюючи заходи із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, надаючи необхідну допомогу постраждалим, рятуючи людей і забезпечуючи їх нормальне життя, Ви повертаєте їм оптимізм, надію, віру в добро.

Від щирого серця бажаю Вам і Вашим родинам здоров’я, злагоди, мирного неба, благополуччя, добра та сімейного затишку.

Хай же Ваш девіз «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» завжди працює для людей, для України.

Прем’єр-міністр України Микола АЗАРОВ