Янгол-охоронець є не лише в кожної людини. На нього сподіваються і спільноти, нації та країни. Це — той невидимий помічник, який не раз виручав у, здавалося б, безнадійних ситуаціях. А іноді навіть сповіщав про небезпеку, що насувається. 

Нині нашій державі як ніколи потрібне небесне заступництво і віра в Янгола-охоронця. Нам потрібен Янгол єдності. Саме такий постав днями на столичних Печерських пагорбах як одна з композицій тематичноїБілі голуби знову актуальні як ніколи. Фото Світлани СКРЯБІНОЇ виставки квітів, вже 59-ї за ліком, із символічною назвою «Єдина Україна».

Запорозькі козаки, голуби миру, українська родина та навіть наша діаспора — все це дизайнери десяти районів Києва зуміли втілити у квіткових композиціях.

Неймовірно красиві та оригінальні квіткові експозиції на українську тематику прикрасили схили Співочого Поля, аби довести, що актуальнішої теми, окрім єдності й миру, сьогодні навіть бути не може. 

… а Янгол Небесний  охороняєВиставка квітів «Єдина Україна» покликана показати любов до рідного краю, гордість за героїчний народ та важливість миру для всіх українців, які прагнуть будувати своє майбутнє у цілісній та єдиній Україні, зазначають столичні зеленбудівці.

Щоб утілити задум організаторів, ландшафтні дизайнери висадили понад 360 тисяч квітів на загальній площі понад 2 тисячі квадратних метрів. Серед іншого виділяється Оранта — не відлита з бронзи, як на столичному Майдані Незалежності, а одягнена у квіткові шати. Лише на хвильку присів перепочити вусатий козарлюга з оселедцем на голові. Лише взявся за бандуру, а тут уже й дівчина прихилилася до плеча: знає бо — доспіває козак, візьме шаблюку, сяде на коня і гайне Україною. А на неї знову ляжуть усі земні домашні клопоти. 

Перші відвідувачі виставки охоче фотографуються також біля сімейного вогнища звичайної української родини. Та й хіба може бути інакше, ніж «…одна калина за вікном, одна родина за столом… І Україна, бо в нас іншої нема…»

Працюватиме експозиція до 21 вересня. Однак аби помилуватися квітами, потрібно заплатити за вхідний квиток. Безкоштовний вхід лише для дітей до семи років, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, інвалідів та ветеранів. Напевне це правило пошириться й на учасників Антитерористичної операції. Хоча їм, звісно, зараз не до споглядання. Тож побажаємо кожному, хто сьогодні захищає Батьківщину на східних рубежах в умовах відкритого вторгнення регулярної російської армії, віри, сили, мужності, Перемоги. І Янгола-охоронця, звісно. Кожному. І всій Україні.

Богоматір Оранта знову благає…

А квітами ми вас ще обов’язково здивуємо!