На Новорічні свята усі люди на земній кулі в душі стають дітьми — наївними, щирими і замріяними. Кожному кортить бодай на мить зазирнути у майбутнє. Прагнення цілком зрозумілі та обгрунтовані. Озираючись на прожите, не хочеться наступити на старі граблі. Тож кожному хочеться знати про майбутній рік щось бодай у загальних рисах.

Думки матеріальні

Астрологи — народ без забобонів, принаймні вони так стверджують. Тому і решті українців радять не звертати уваги на провокаційні вигадки нечистих на руку і помисли «провісників», які насправді можуть виконувати чиєсь ідеологічне замовлення. Адже людьми, які залякані прикметами, легко маніпулювати. Зіркослови радять правильно і, головне, позитивно налаштувати себе на подію, на саме життя. У всьому, що відбувається, шукати і знаходити плюси. Сприймати, наприклад, хворобу не як кару, а як застереження про щось важливе.

«Треба дякувати за уроки, події, даровані нам долею. Немає поганих ситуацій, є проблеми, які слід навчитися розв’язувати. Від цього вміння стаємо мудрішими, добрішими. Завдяки певним випробуванням вчимося прощати», — поділилася думками астролог міжнародної категорії Олена Осіпенко.

На її переконання, війна в Україні — це також випробування. І все, що могло бути найстрашнішого, вже позаду. Аналізуючи підказки планет, зокрема Марса — символу армії, вона зауважує, що Україна ніколи не буде агресором. А воєнні дії із середини наступного року підуть на спад. Зміниться настрій жителів східних областей. Вони «прозріють» і самі визначаться, чого хочуть, а це допоможе і нашим військовим.

«Крим ще три роки повисить в повітрі», — розповіла астролог. Цей час відведено населенню півострова для самовизначення. Хтось може закинути, що інформація скупа. Звісно, хочеться дива. Однак те, що накручувалося у вузол роками, не можна розв’язати за одну мить.

Астрологічний прогноз — як карта доріг, як GPS-навігатор. Він ніколи не буває поганим, запевняють фахівці, бо в нього закладено лише потенціал. А чи скористається підказками людина, вирішувати їй самій. За будь-яким результатом стоять праця і вибір.

В українцях астролог бачить величезний інтелектуальний потенціал держави. І радить замислитися, як зробити, щоб він не полишав країни. Нині багато молоді прагне знайти кращу долю деінде. Нехай би, набравшись чужого досвіду, вони поверталися в Україну і працювали на власну державу.

Зоряні карти на наступний рік показують, що українці, як і нині, контролюватимуть дії влади. Бо тяжіння до незалежності й працелюбство, притаманні нам, неодмінно домінуватимуть над рештою чеснот. «Внутрішній конфлікт завжди наявний у державі й у кожній людині, — пояснила Олена Осіпенко. — Він спонукає вирішувати певні завдання і рухатися від крайнощів до цілісності».

За астрологічними прогнозами, наступний рік для України стане переломним. Від «мінуса» 2014 року до стану прогресу, який почнеться 2017-го. 17 лютого наступного року зоряні карти пророкують кінець складного періоду, початок реалізації реформ, перемін. А вже із травня ситуація у країні почне стабілізуватися (цей період триватиме не менше року).

Прикметі вір, але й перевір

Астролог Юрій Буянов поділився власним баченням про особисте, що цікавить людей. Він спробував донести інформацію про рік високосний, що його побоюються люди, і про те, яким буде саме наступний. Астролог пояснив, що високосний відрізняється від решти лише кількістю днів. Сонячний рік складатиметься не з 365 днів, а з 366. На ці роки зазвичай припадає проведення Олімпійських ігор. Зіркослов порекомендував замислитися, чи відбувалися б спортивні змагання у негативний період. Українці — не першовідкривачі астрології. Напевне, люди грошовиті і впливові користуються послугами астрологів. Організатори Олімпійських ігор, вочевидь, зважають на високосний рік. Вважається, що цей період — пік фізичної форми спортсмена. «Американці у високосний рік обирають президента. Тому якщо жінка обере супутника життя у високосному році, то нічого страшного не трапиться. Думаю, американці також звертають увагу на астрологічні прогнози, і від цього не залишаються у програші», — зауважив фахівець зоряних карт.

Найсприятливішим періодом у році прийдешньому для започаткування нових справ астрологи назвали період з 1 по 4 січня. Започаткувати — не означає виконати. Задумів, планів і помислів достатньо, щоб це вважалося за почин справи.

Астрологи зауважили, що перші 12 днів нового року справді вважають магічними. У ці дні десь там, на рівні зірок, проектується річний план подій. Тому застілля і веселощі — не головне, якщо мріється досягти чогось більшого. Це час для задумів. Радять у кожен із днів продумувати події певного місяця — так, як би ви цього хотіли. Не даремно крилатими стали слова «Як рік зустрінеш, так його і проживеш».

А ось із 5 по 25 січня нераціонально починати будь-що. Реалізація задуманого буде схожою на рух у дорожньому заторі. Ремонтувати, реорганізовувати, реструктуризувати — все, що починається на ре-, годиться для реалізації, але не для почину. Також ретроградними астрологи назвали періоди із 17 квітня по 30 червня; із 30 серпня по 22 вересня; з 19 по 31 грудня.

Із 26 січня по 5 березня; 28 березня — 16 квітня; 1 липня — 29 серпня; 23 вересня — 18 грудня — сприятливі періоди для починань.

Днів затемнень рекомендують не боятися, а використовувати із власною метою. 9 березня — перше в наступному році сонячне затемнення. Головне, кажуть фахівці, вранці спіймати зеніт затемнення, тоді планування на рік дасть хороші ужинки.

Із 15 по 20 березня очікують «нульові» дні. Це дні строго посту — час підбиття підсумків, але не реалізації планів. Саме в ці дні Росія анексувала Крим.

Труднощі виникають не на порожньому місці, їхня поява також символічна, зауважують астрологи. Це спонукає людей зосередитися, сконцентрувати сили, розум для пошуку виходу.

Щоб побудувати життєві плани конструктивно, астрологи радять звертати увагу на періоди, одні з яких сприяють початку важливих справ, інші — навпаки. І найголовніше: думати і бажати іншим добра і позитиву. Що сильніша віра, то більша вірогідність того, що задумане збудеться.

Це стосується, кажуть вони, і святкування приходу Нового року. Якщо ви буддист, зустрічайте свято за китайськими традиціями. А якщо православний християнин, то вам ані вбрання в ніч із 31 грудня на 1 січня, ані тварина — символ року ні до чого, бо новоріччя настає 14 січня, у день святого Василя. Адже за найдавнішими віруваннями нашого народу Новий рік почнеться 21 березня — в день весняного рівнодення.