ЗУСТРІЧ

З 2012 року в Україні має запрацювати обіг земель сільськогосподарського призначення. На цьому наголосив Президент Віктор Янукович під час зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства Миколою Присяжнюком, говорячи про необхідність проведення в державі земельної реформи.

Віктор Янукович також висловив упевненість, що у державному земельному фонді має бути певний обсяг землі сільгосппризначення для гарантування продовольчої безпеки країни, повідомляє прес-служба глави держави.

"Найголовніше, на що звернув увагу Президент, це те, щоб земельну реформу було завершено із врахуванням ключових питань. По-перше, не обезземелити українського селянина. По-друге, зробити все таким чином, аби зберегти й умотивувати розвиток українських сіл. І, звичайно, завершивши земельну реформу, запровадити обіг сільськогосподарської землі, який дасть змогу збільшити економічний потенціал нашого аграрного сектору", - сказав Микола Присяжнюк.

Важливою темою зустрічі стала підготовка агропромислового комплексу України до проведення весняно-польових робіт. "Президент звернув увагу на необхідність провести весняно-польові роботи на високому рівні, враховуючи баланси, необхідні для посилення продовольчої безпеки, і зовнішній потенціал нашої країни щодо експорту зернових", - зазначив урядовець.